BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBOJ'a güven sarsılıyor----

BOJ'a güven sarsılıyor

BOJ'a güven sarsılıyor
24 Haziran 2013 - 06:52 www.finansgundem.com

Japonya'daki dünyanın en büyük emeklilik fonu, BOJ'un yüzde 2 enflasyona ulaşabileceğinden emin değil

Deflasyonla mücadele eden Japonya'nın kamu emeklilik fonunun başkanı Takahiro Mitani, bankanın 2 yıl içinde yüzde 2 enflasyona ulaşma hedefi benimserken, yapabileceğinden fazlasını vaad ettiğini söyledi.
Ülkenin 15 yıldır devam eden deflasyonundan çıkmak için öngörülmedik büyüklükte varlık alımı uygulayan Japonya Merkez Bankası için tarihin aleyhine işlediğine dikkat çeken Hükümet Emeklilik Yatırım Fonu'nun başkanı Mitani, dünyanın en büyük emeklilik tasarrufları fonunun Mart 2015'e kadar varlık pozisyonlarını yeni seviyelerinde tutmayı planladığını açıkladı. Fon 7 Haziran'da daha fazla hisse senedi ve yabancı varlık almak için yerel tahvil varlıklarını azaltacağını açıklamıştı.
Japonya Başbakanı Shinzo Abe, ülke ekonomisi desteklemek için kamu harcamaları, vergi reformu ve piyasalarda serbestleşme vaadlerinde bulunurken, BOJ da önümüzdeki yılın sonuna kadar parasal tabanını ikiye katlama vaadinde bulundu. Dünya Bankası'nın verilerine göre Japonya yüzde 2 enflasyonu en son 21 yıl önce gördü.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)