BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBOJ yeni tedbirler getiriyor!----

BOJ yeni tedbirler getiriyor!

BOJ yeni tedbirler getiriyor!
02 Aralık 2013 - 16:32 www.finansgundem.com

Japon Merkez Bankası ekonomiyi destekleyici parasal destek programları için hazırlık yapıyor...

Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) konu hakkında kendisine bilgi verilen bir yetkililer, değerlendirilen seçenekler arasında hisse senetlerine dayalı fonlar ve devlet tahvillerinden daha riskli varlıklar olduğunu belirtti. BOJ ekonomiyi desteklemek için halen ayda 70 milyar dolar tutarında tahvil satın alıyor. BOJ, enflasyonu iki yıl içinde yüzde 2 düzeyine yükseltmek için Nisan ayında başladığı tahvil alımlarını kullanarak temel para arzını iki katına çıkarmayı hedefliyor. Yetkililer, BOJ'un mevcut politikası kapsamında zaten en büyük alıcı olduğu Japon devlet tahvili piyasasında tahvil alım miktarını daha da artırabileceğini belirttiler. Reuters'a bilgi veren bir yetkili, "Derhal ek destekleme yapılacağına dair bir algı yok... Seçenekleri değerlendirmekten zarar gelmez" dedi.
BOJ'un politika eğilimleri hakkında bilgi sahibi kaynaklar, gelecek yıl Nisan ayında yürürlüğe girecek katma değer vergisindeki artışın ekonomiye beklenenden daha sert etkilediğinin Temmuz ayındaki verilerde tespit edilmesi halinde merkez bankasının yeni destek tedbirleri alabileceğini belirttiler.
Haberin ardından yen dolar karşısında altı ayın en düşük düzeyini görürken, euro karşısında ise beş yılın en düşük seviyesine yaklaştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)