BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBoJ, varlık alımında sınırı kaldırdı----

BoJ, varlık alımında sınırı kaldırdı

BoJ, varlık alımında sınırı kaldırdı
27 Nisan 2020 - 08:28 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası, bugün gerçekleştirdiği politika kurulu toplantısının ardından riskli varlık alımlarını artırma ve devlet tahvili alımına ilişkin sınırı kaldırma kararı aldı.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Politika Kurulu bugün yaptığı toplantıda beklentilere paralel olarak korona virüs salgınının ekonomik etkileri ile mücadele kapsamında riskli varlık alımlarını hızlandırma ve sınırsız miktarda devlet tahvili alma sözü verdi.

Şirket tahvilleri ve ticari kağıt alımlarını toplam tutar 20 trilyon yene ulaşana kadar hızlandırma sözü veren BOJ, getiri eğrisini düşük tutmak için agresif şekilde devam tahvili alacağını da duyurdu.

BOJ bu toplantıda beklendiği gibi kısa vadele faiz oranın yüzde -0,10'da tuttu ve 10 yıl vadeli devlet tahvili getirisini yüzde 0 civarında sürdürme vaadini tekrarladı. Üyelerden Kataoka, getiri eğrisi kontrolü kararına muhalefetini bu toplantıda da sürdürdü.

Yapılan açıklamada, BOJ'un Kovid-19'un etkilerini yakından izleyeceği ve gerektiğinde politikayı daha da gevşetmekten çekinmeyeceği tekrarlandı.

BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda saat 09.30'da politika kararlarına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

Asya piyasaları haftaya yükselişle başladı

Çin'de dün sadece 3 korona virüs vakası tespit edildi

Özel jetlere talep arttı! Tek kişi 130 bin TL

Dolar haftaya 6,97 liradan başladı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)