BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBoJ uzun vadeyi azalttı----

BoJ uzun vadeyi azalttı

BoJ uzun vadeyi azalttı
31 Ocak 2020 - 14:33 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası (BoJ), korona virüsün yayılma endişelerinin getiri eğrisini yaklaşık dört yılın en düşük seviyesine taşımasının ardından, Şubat ayında daha az süper uzun vadeli tahvil alımı için zemin hazırladı.

BoJ tarafından Cuma günü yapılan açıklamaya göre banka 10 – 25 yıl ve 25 yıl üzeri vadelilerde alım yapacağı gün sayısını Ocak planındaki üçten ikiye düşürdü.

Banka 10 – 25 yıllıklarda alım aralığını 50 milyar yen (459 milyon dolar) artırdı. Ancak alım günleri azaldığı için alınan toplam miktar azalış gösterebilir.

Japonya'da gösterge tahvilin faizi Ocak'ta düşerek dört aylık yükselişini sonlandırdı. 10 – 20 yıllıkların faiz farkı bu hafta, Temmuz 2016 haftasından bu yana görülen en düşük seviyeye geriledi.

BoJ Başkanı Haruhiko Kuroda, bankanın 21 Ocak toplantısının ardından uzun vadeli tahvil faizlerinin yükselişini sürdürmesinin sürpriz olmayacağını söylemişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)