BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBoJ tutanaklarında gevşek paraya devam mesajı----

BoJ tutanaklarında gevşek paraya devam mesajı

BoJ tutanaklarında gevşek paraya devam mesajı
27 Haziran 2022 - 09:28 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) Haziran ayı politika toplantısının bu sabah yayınlanan tutanakları, Banka'nın fiyat istikrarı hedefini başarmak için gevşek para politikası uygulamaya devam edeceğini ortaya koydu.

Tutanaklara göre BoJ üyeleri, ücretlerde artış ile bir arada fiyat istikrarı hedefinin sürdürülebilir ve istikrarlı bir şekilde başarılması hedefine vurgu yaptılar.

BoJ üyeleri, ABD ve Avrupa'nın tersine Japonya'da yurt içi iş gücü piyasasının ücret artışlarını tetikleyebilir olmadığını işaret ettiler ve bunun Japon ekonomisinin daha fazla parasal teşviğe ihtiyacı olduğu anlamına geldiğini belirttiler.

Tutanaklarda, "Ekonomi pandemiden toparlanma yolunda ve emtia fiyatlarındaki artıştan kaynaklanan aşağı yönlü baskılarla karşı karşıya. Son dönemde enflasyonda yaşanan yüksek ithal fiyatlara dayalı artış geçici olacak. Finans ve döviz piyasalarındaki gelişmelere dikkat göstermek gerekli" ifadelerine yer verildi.

Japonya'da enflasyon BoJ'un hedefinin üzerine çıktı

 

Japon firmalar Rusya'dan vazgeçemiyor

 

Japonya'da milyonlarca kişiye çağrı: Işıkları kapatın

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)