BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBOJ teşviklere devam edecek----

BOJ teşviklere devam edecek

BOJ teşviklere devam edecek
19 Kasım 2014 - 10:01 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası, parasal tabanda aylık 80 trilyon yenlik artış taahhüdünü sürdürdü

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, dünyanın üçüncü en büyük ekonomisinin resesyona girmesinin ardından, politika kurulunun rekor büyüklükteki parasal gevşemeyi sürdürmesi ile birlikte, bugünkü toplantıda, üyelerin daha geniş bir çoğunluğunun desteğini aldı.

Merkez bankası, iki gün süren ve bugün sona eren toplantının ardından yaptığı açıklamada, parasal tabanın yıllık 80 trilyon yen (683 milyar dolar) genişletilmesine ilişkin taahüdünü sürdürdü. Bloomberg'in anketine katılan 31 ekonomistin tümü de böyle bir kararın çıkmasını bekliyordu. Kurul bu kararı 1'e karşı 8 oyla aldı. Geçen ayki toplantıda karar dörde karşı beş oyla alınmıştı.

Başbakan Shinzo Abe, Kuroda'nın daha önce görülmemiş büyüklükteki varlık alımlarını sürdürmesi ile birlikte, toparlanmayı desteklemek için satış vergisindeki artışı erteleme ve teşvikleri artırma kararı aldı. Yavaşlayan enflasyon, Japonya Merkez Bankası'nın yüzde 2 olan hedefine ulaşmasınu sirke sokuyor.

Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co. ekonomistlerinden Naomi Muguruma, "Kuroda'ya yardım edilmeli," dedi ve "Kuroda, muhtemelen gelecek mali yılın ikinci yarısında daha fazla teşvik düşünecek, ancak şimdilik gideceği yol konusunda endişe duymak durumunda değil. Rahatça ilerleyebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Yen dolar karşısında yüzde 0.4 zayıflayrak, Tokyo saati ile 13:28'de 117.34 seviyesine geldi ve yedi yılın en düşük seviyesi yakınında seyretti. Yen merkez bankasının 31 Ekim'de teşvikleri artırmasından bu yana yaklaşık yüzde 7 değer kaybetti. Hisse sendi göstergelerinden Topix Endeksi bugün yüzde 0.6 yükseldi.

Abe, görev süresini uzatmak ve Abenomi oalrak bilinen politikalarını uygulamak için erken seçim çağrısında bulundu. Abe satış vergisinin yüzde 10'a çıkarılmasını 18 ay erteledi. Bu verginin Nisan ayında yüzde 8'e yükseltilmesi, ekonominin 2008'den bu yana 4'ncü kez rersyona girmesine yardımcı oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)