BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBOJ para politikasını gevşetme konusunda kararsız----

BOJ para politikasını gevşetme konusunda kararsız

BOJ para politikasını gevşetme konusunda kararsız
24 Temmuz 2019 - 15:03 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası (BOJ) yetkilileri gelecek haftaki para politikası toplantısı öncesinde ekonomiyi destekleyici yeni adımlar atıp atmama konusunda karar alabilmiş değiller.

BOJ'un değerlendirmeleri hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre, yetkililer bir yandan para politikasını gevşeterek yende istenmeyen ani değer artışlarından ekonomiyi korumak isterlerken diğer taraftan küresel belirsizliklerin arttığı bir ortamda yeni bir adım atarak ekonomiye müdahale seçeneklerini azaltmak da istemiyorlar.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, kararı alacak olan para politikası yetkilileri arasında görüş birliği henüz oluşmadı. Yetkililer karar vermeden önce piyasaların Avrupa Merkez Bankası'nın yarınki para politikası kararına ne tepki vereceğini görmek istiyorlar.

Japonya'daki güçlü iç talep, zayıf ihracat gelirlerini telafi ettiği için birçok BOJ yetkilisi ekonomiye para
politikası aracılığıyla verilen desteği daha da artırmayı şu anda gerekli görmüyor. BOJ, kaynakların verdiği bilgiye göre, şu anda adım atmak yerine, zaten gevşek bir para politikası izlediği için elinde kalan sınırlı sayıdaki müdahale imkanını vaktinden önce harcamak istemiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)