BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBOJ para politikasına değiştirmedi----

BOJ para politikasına değiştirmedi

BOJ para politikasına değiştirmedi
19 Aralık 2014 - 07:56 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası para politikasını değiştirmedi

Japonya Merkez Bankası (BOJ) 31 Ekim'de uygulamaya başladığı ultra gevşek para politikasını devam ettirme kararı aldı. BOJ bu kararı 1'e karşı 8 oyla aldı. üyelerden Kiucni, 31 Ekim'den önceki politikanın uygun olduğunu savunarak alehte oy kullandı.

BOJ, para politikasını değiştirmezken ekonominin geneli, ihracat ve üretim için değerlendirmelerini yükseltti.

BOJ yaptığı açıklamada, "Japon ekonomisi bir trend olarak ılımlı şekilde toparlanmaya devam etti ve önden yüklemeli tüketim vergisi artışı talep düşüşü gibi etkileri azalıyor" ifadelerini kullandı. BOJ, Kasım ayında yaptığı açıklamada, özellikle üretim tarafından bazı zayıflıkların, satış verğisi artırımının talepte düşüş gibi etkilerinden kaynaklı olarak devam ettiğini söylemişti.

BOJ bugünkü açıklamasında ihracata yönelik söylemini de değiştirdi. Kasım açıklamasında ihracatın aşağı-yukarı yatay olduğunu belirten BOJ, bunu 'ihracat toparlanma işaretleri gösterdi" olarak değiştirdi.    

BOJ üretim için ise, "Sanayi üretimi dibi bulmaya başladı" ifadelerini kullanırken, konut yatırımlarının da dibi bulmaya başladığına işaret etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)