BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBoJ büyüme tahminini revize etti----

BoJ büyüme tahminini revize etti

BoJ büyüme tahminini revize etti
21 Ocak 2021 - 08:46 www.finansgundem.com

BoJ beklendiği gibi faizi değiştirmedi, ancak büyüme beklentilerini yükseltti.

Japonya Merkez Bankası (BoJ) politika faizinde değişikliğe gitmezken gelecek mali yıl için ekonomik büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etti. Japonya Merkez Bankası bugün yaptığı politika toplantısında beklendiği gibi kısa vadeli faiz oranını yüzde -0,10'da tutarken, gelecek mali yıl için büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti.

Makroekonomik projeksiyonlarına yönelik çeyrek dönem gözden geçirme raporunu yayınlayan BOJ, 31 Mart'ta sona erecek cari mali yıl için GSYH daralma tahminini yüzde 5,5'ten yüzde 5,6'ya çıkardı.

Banka, 1 Nisan'da başlayacak yeni mali yıl için büyüme tahmini ise Ekim ayında açıkladığı yüzde 3,6'dan yüzde 3,9'a yükseltti. 2022 mali yılı için GSYN büyüme tahminini de yüzde 1,6'dan yüzde 1,8'e çıkardı.

Cari mali yıl için çekirdek enflasyon tahminini yüzde -0,6'dan yüzde -0,5'e revize eden BOJ, gelecek mali yıl için beklentisini ise yüzde +0,4'ten yüzde +0,5'e çıkardı. 2021 mali yılı için çekirdek TÜFE b0eklentisini yüzde 0,7 olarak korudu.

BOJ yaptığı açıklamada, Japonya'nın fiyat ve ekonomik görünümü için risklerin aşağı yönlü olduğunu belirtirken, fiyat ve ekonomik görünüm için belirsizliğin aşırı yüksek olduğunu vurguladı.

Aşının genele yaygın şekilde kullanılabilir olması halinde salgının etkisinin beklenenden daha erken bastırılabileceğini belirten BOJ, ancak aşılamanın hızı ve etkinliği konusunda belirsizlikler bulunduğuna da işaret etti.

Japonya'da OHAL talebi

 

Japonya'da büyük kriz, kadın imparator!

 

Japonya'dan rekor bütçe

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)