BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBoJ, Borsa Yatırım Fonları alım stratejisinde değişiklik----

BoJ, Borsa Yatırım Fonları alım stratejisinde değişiklik

BoJ, Borsa Yatırım Fonları alım stratejisinde değişiklik
23 Mart 2021 - 12:15 www.finansgundem.com

Banka, 1 Nisan'dan itibaren Nikkei endekslerindeki ETF'lerden alımı kaldıracak

Japonya Merkez Bankası (BoJ), 1 Nisan'dan itibaren sadece TOPIX endeksindeki Borsa Yatırım Fonları'ndan (ETF) alım gerçekleştireceğini, Nikkei endeksleriyle bağlantılı ETF'lerden alım yapmayacağını duyurdu.

BoJ'un, ETF alımlarında bundan sonraki süreçte izlenecek yola ilişkin açıklaması, bankanın resmi internet sitesinde yayımlandı.

Açıklamada, bankanın 18-19 Mart'ta gerçekleştirilen son para politikası toplantısında, ETF ile Japon gayrimenkul yatırım fonlarının (J-REIT) alımları için koşul ve temel ilkelerin değiştirilmesine karar verildiği anımsatılarak, "Bu karar doğrultusunda, satın alınacak her bir ETF miktarında değişiklik yapılacak ve 1 Nisan 2021'den itibaren ETF satın alımları farklılaştırılacaktır. Bu kapsamda, ETF alımları sadece TOPIX endeksinden yapılacak, Nikkei 225 ile Nikkei 400 endeksiyle bağlantılı alımlar kaldırılacaktır." ifadelerine yer verildi.

BoJ, daha önce ETF alımlarının yüzde 75'ini TOPIX endeksindeki, yüzde 25'ini de Nikkei 225 ile Nikkei 400 endekslerindeki fonlardan yapıyordu. Son durumda, ETF satın alımlarının tamamı TOPIX endeksindeki ETF'lerden gerçekleştirilecek.

BoJ, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerini azaltmak amacıyla 27 Nisan 2020'de yıllık 12 trilyon yen ETF ve yıllık 180 milyar yen J-REIT alımı gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Banka, son para politikası toplantısında ise ETF alımına ilişkin 6 trilyon yenlik alım hedefini metinden çıkarmış, yaklaşık 12 trilyon yenlik üst limiti korumuştu.

BoJ'un ETF alımlarının, pay piyasalarındaki istikrarsızlığı azalttığı, hisse senedi fiyatlarındaki aşağı yönlü baskıyı dengeleyici olduğu değerlendiriliyor.

Dev banka altında boğa piyasası bekliyor

MB piyasayı 71 milyar TL fonladı

CDS bugün geriliyor

Enflasyon endişeleri olağanüstü alım fırsatları yaratıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)