BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBOJ: Bankacılık sektörü zayıflayabilir----

BOJ: Bankacılık sektörü zayıflayabilir

BOJ: Bankacılık sektörü zayıflayabilir
28 Nisan 2020 - 12:42 www.finansgundem.com

Salgın sürecinde aldığı önlemlerle dikkat çeken Japonya Merkez Bankası Başkanı salgın sürecinin uzamasının bankacılık sektörüne zarar verebileceğini belirtti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda Salı günü yaptığı açıklamada, korona virüs salgınının küresel ekonomiye büyük zarar verdiği ve ülkenin bankacılık sektörünü zayıflatabileceği konusunda uyardı.

Reuters’ın haberine göre pazartesi günü özeti yayınlanan üç aylık görünüm raporunun tam sürümünün yayınlanmasını değerlendiren BOJ Başkanı Japonya ekonomisi ve küresel ekonominin genel görünümüne ilişkin yorumlarda bulundu.

Kuroda, açıklamasında salgın sürecinde oluşan satışlardaki düşüş kredi kuruluşlarını nakit biriktirmeye teşvik etse de bankacılık sektörünün bir bütün olarak finansal kurumları salgın sürecinde desteklemeye yetecek sermaye tamponuna sahip olduğunu belirtti.

Ancak Başkan, BOJ'un mali kriz riskine karşı korunması için Japonya'nın bankacılık düzenleme kurulu olan Mali Hizmetler Dairesi ile yakın iş birliği yapılacağını belirtti.

Kuroda parlamentoya hitaben yaptığı konuşmada, "Virüs tüm dünyaya yayıldıkça küresel ekonomi keskin bir şekilde kötüleşiyor" dedi. "Virüsün yurtiçinde ve yurtdışında kontrol altına alması beklenenden uzun sürerse, bu ekonomiye zarar verebilir ve finans kurumlarının kredi maliyetlerini yükseltebilir."

BOJ, salgından yarattığı ekonomik krizden etkilenerek nakit sıkıntısı çeken şirketlere yönelik finansman baskılarını hafifletmek amacıyla Pazartesi günü kurumsal borç ve devlet tahvili alımlarını artırma sözü vererek teşviklerini genişletti.

Sadece bir ay önce yapılan parasal gevşeme önlemlerinin ardından gelen bu adım, oldukça derin bir küresel durgunluk korkusunu körüklerken BOJ'u, eşi görülmemiş miktarlarda para desteği sağlayan diğer büyük merkez bankalarıyla aynı çizgiye oturttu.

Üç aylık raporda karamsar veriler öne çıktı

Salgından önce, şirketler sermaye harcamaları veya birleşme ve satın almalar için borç alıyorlardı. BOJ salı günü yayınladığı üç aylık raporda, kredi satışlarının düşüşte olduğu bir dönemde operasyonları sürdürmek için nakit para yüklediklerini söyledi.

Raporda, firmaların fon toplamak için acele etmesiyle, ticari kağıt ve şirket tahvillerinin bakiyesinin bir önceki yıla oranla %10'dan fazla arttığı belirtiliyor.

Raporda, Japonya'nın ihracatının özellikle ABD ve Avrupa'ya yapılan otomobil sevkiyatlarının düşmesinden zarar aldığı belirtiliyor. Banka raporunda, seyahat yasakları ve hükümetin evlerin evlerinde kalma talepleri perakendecileri vururken, salgının şirket kârlarına da zarar verdiğini belirtildi.

Raporda, "Salgının etkisi genişledikçe, özellikle restoranlar, oteller ve diğer hizmetlerde olmak üzere, tüketim keskin bir şekilde düşüyor" ifadesi yer alıyor.

Fed'in sözü "sıfır faiz" olacak mı?

 

Euro Bölgesi şirketleri acil durum kredilerine hücum etti

 

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları martta azaldı

 

BIST 100 güne yatay başladı

 

Altın 1,700 doların altında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)