BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoğaziçi’nden hukuk fakültesine kadro ilanı----

Boğaziçi’nden hukuk fakültesine kadro ilanı

Boğaziçi’nden hukuk fakültesine kadro ilanı
17 Temmuz 2021 - 07:36 www.finansgundem.com

Boğaziçi Üniversitesi, Resmi Gazete’de dün yayımlanan ilanla, davalık olan hukuk fakültesine akademisyenler alınacağını duyurdu

Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektörlük görevinden alınmasıyla gündeme gelen Boğaziçi Üniversitesi, Resmi Gazete’de dün yayımlanan ilanla, davalık olan Hukuk Fakültesi’ne akademisyenler alınacağını duyurdu.

“Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nden” başlığıyla yayımlanan ilana göre, Kamu Hukuku Bölümü’nde Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı’na 1 doktor öğretim üyesi, Özel Hukuk Bölümü’nde Medeni Hukuk ve Ticaret Hukuku anabilim dallarına 1’er doktor öğretim üyesi ile Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı’na 1 doçent alınacak.

Ocak ayında Melih Bulu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atandığı Boğaziçi Üniversitesi’nde 6 Şubat 2021 tarihli Cumhurbaşkanı kararıyla Hukuk ve İletişim fakülteleri kurulmuştu. Kararın Anayasal ilke ve kurallarla bağdaşmaktan uzak, hukuka aykırı ve yasal olarak da kendi içinde çelişkili olduğunu savunan Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, kararı Danıştay’a taşıdılar.

Boğaziçi Üniversitesi Senatosu’na, Yönetim Kurulu’na ve diğer kurullara hiçbir biçimde danışılmadan Hukuk Fakültesi’ne üniversite dışından bir akademisyenin dekan olarak atandığını belirten akademisyenler, kararın yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini talep ettiler.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)