BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoğaziçi'nden Azerbaycan üniversiteleri ile işbirliği----

Boğaziçi'nden Azerbaycan üniversiteleri ile işbirliği

Boğaziçi'nden Azerbaycan üniversiteleri ile işbirliği
08 Kasım 2021 - 11:27 www.finansgundem.com

Boğaziçi Üniversitesi ile Azerbaycan Diplomasi Akademisi, Azerbaycan Teknik Üniversitesi, Hazar Üniversitesi ve Bakü Yüksek Petrol Okulu arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Azerbaycan'ı ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ile Genel Sekreter Doç. Dr. Nedim Malkoç'un yer aldığı Boğaziçi Üniversitesi heyeti, Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Amrullayev ile görüştü.

Görüşmede, iki ülkenin yükseköğretim kurumları arasında müfredat paylaşımı yapılması, akademisyen, öğrenci ve genç araştırmacıların değişimiyle ortak araştırma projelerinin hayata geçirilmesi hedeflendi.

Boğaziçi'nden Azerbaycan üniversiteleri ile işbirliği

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri eğitimini Azerbaycan’da tamamlayabilecek

Azerbaycan Diplomasi Akademisi (ADA) ile yapılan iş birliğine göre Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri, eğitimlerinin 1 yılını ADA'da alacakları derslerle tamamlayabilecek. Aynı şekilde ADA öğrencileri de BÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğretim programında yer alan dersleri seçerek kendi programlarına saydırabilecek.

Anlaşma, iki ülkenin eğitimine de katkı sağlayacak

Anlaşmanın her iki ülkede de eğitimin gelişmesine hizmet edeceğini ifade eden İnci, "Boğaziçi Üniversitesi olarak Azerbaycan ile birlikte diğer Türki Cumhuriyetlerde yer alan eğitim kurumlarıyla iş birliklerini çok önemsiyoruz. Azerbaycan'ın önde gelen yükseköğretim kurumlarıyla yaptığımız yeni iş birliği anlaşmasının, her iki ülkede eğitimin daha da gelişmesine hizmet edeceğine yönelik büyük bir güven duyuyorum" dedi.

Karabağ zaferinin 1. yıl dönümü kutlandı

 

Bakan Akar: Ermenistan düşmanlığı bırakıp geleceğe bakmalıdır

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)