BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBofA'dan petrol fiyatlarında 30 dolar uyarısı----

BofA'dan petrol fiyatlarında 30 dolar uyarısı

BofA'dan petrol fiyatlarında 30 dolar uyarısı
05 Ağustos 2019 - 15:00 www.finansgundem.com

Bank of America Merrill Lynch Çin'in İran petrolü alması durumunda petrol fiyatlarında sert düşüş olacağını belirtti

Bank of America Merrill Lynch'e göre Çin ABD'nin son tarife adımlarına karşılık olarak İran'dan ham petrol almaya karar verirse petrolün varil fiyatı 30 dolara kadar gerileyebilir.

Bank of America Merrill Lynch Araştırma Birimi konuya ilişkin yolladığı notta gelecek sene için Brent petrol fiyat tahminini 60 dolarda koruduklarını ancak Çin'in İran'dan olası petrol alımının fiyatlarda düşüşe neden olacağını, bu senaryoda varil başına fiyatın 20 - 30 dolara kadar inebileceğini bildirdi.

Trump, 300 milyar dolar değerindeki Çin ürününe yüzde 10 oranında ek gümrük vergisi açıklamış, karar petrolde %8'lik sert düşüşe neden olmuştu.

Analistler Çin'in İran'dan petrol alımı da dahil ABD'ye karşı misilleme yapması durumunda petrolde volatilitenin yeniden artacağına dikkat çekiyor.

Petrol fiyatları bugün de kötüleşen görünümle düşüşünü sürdürdü. Brent petrolün varili % 1.5 düşüşle 60.94 dolar civarında seyrederken ABD tipi ham petrolün varili ise % 1.5 düşüşle 54.81'den işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)