BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBofA’da işten çıkarmalar yüksek maliyetlere çare olacak mı?----

BofA’da işten çıkarmalar yüksek maliyetlere çare olacak mı?

BofA’da işten çıkarmalar yüksek maliyetlere çare olacak mı?
21 Ocak 2022 - 17:50 www.finansgundem.com

Bankaların yüksek maliyetleri, hisseleri vuruyor. Bank of America’da işten çıkarma dalgasıyla azalan çalışan sayısı, maliyetlerdeki yükselişin kontrol altında tutulmasını sağlıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en büyük bankaları son günlerde oldukça açık bir gerçeğin farkına vardı: Kontrolden çıkmış maliyetler tolere edilmiyor. JPMorgan Chase, Goldman Sachs ve First Republic Group gibi beklenenden yüksek maliyetler açıklayan kredi kurumlarının hisseleri çakıldı. Diğer yandan Bank of America yükselen enflasyona, donanımlı çalışan savaşlarına ve yükelen teknoloji harcamalarına rağmen, maliyetleri kontrol altında tutabilmek için farklı bir yöntem ortaya koydu.

Wells Fargo Analisti Mike Mayo Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “Bank of America, JPMorgan’ın tam tersi. Az sayıda kişiyle daha çok iş yapıyorlar” dedi. Bank of America CEO’su Brian Moynihan rakiplerini geride bırakan maliyet seviyelerinin nedeni olarak düşük çalışan sayısını gösterdi. Şirket dördüncü çeyrekte az sayıda çalışana sahip büyük bankaların nadir bir örneği oldu. Wells Fargo’da da işten çıkarmalar gerçekleşti. Ancak banka aynı zamanda büyüme konusunda ABD Merkez Bankası’nın (FED) kısıtlamalarıyla mücadele ediyor.

Bank of America çalışan sayısını bu yıl yeniden yükseltmeyi hedefliyor olsa da, maliyetlerin yatay seyretmesi bekleniyor. Göreve yeni başlayan Finans Kurulu Başkanı Alastair Borthwick korona virüsle ilişkili maliyetlerin düşmesinin ve müşterilerin dijital bankacılık çözümlerini benimsemesinin, maliyetlerde diğer nedenlerle görülen yükselişleri telafi edeceğini söyledi. Mayo, geçtiğimiz hafta dördüncü çeyrek bilançosunu açıklayan JPMorgan’ın notunu, yedi yıl sonra ilk kez düşürdü.

Bankanın maliyetlerinde şaşırtıcı bir yükseliş dikkatleri çekti. Mayo, yüksek maaşların tüm bankacılık sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre ölçüt niteliğindeki KBW Bank Index, bilanço döneminin başlamasından bu yana %5,6 düşüş gösterdi.

En kötü performans gösteren bankalar arasında JPMorgan ve First Republic yer alırken, bankaların her biri %10’un üzerinde düşüşler gösterdi. Buna rağmen Mayo banka hisselerinin yükseliş için potansiyeli olduğunu düşünüyor. Bunun nedeni ise FED’in bu yıl gerçekleştirmesi beklenen faiz artırımlarının, maliyetlere rağmen bankaların karlarını yükseltecek olması.

Bu boğa piyasası taraftarı görüşe ek olarak, bakalar son çeyrekte kredilerde büyüme bildirdi ve bu büyümenin hızlanmasının beklendiği açıklandı. Mayo, “perakende bankacılık geri döndü” diyerek, dördüncü çeyreğin “devasa bir kırılma noktası” olduğunu belirtti.

Jim Cramer: Tüm bankalar aynı değil

 

Teknoloji ve finansta şirket alımlarına yön verecek 5 trend

 

Dev bankalarda yüksek maaşlar kara bulutları dağıtmadı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dbb23 Ocak 2022 10:22

    Türkiyedeki bankalarda da işten çıkartmalar var, neden haber yapmıyorsunuz? Yazık şu düştüğünüz hale bak! Üstelik şubed kapatıyorlar hem de karlılıkları süper artarken! Utanın biraz be!!!