BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBofA karını katladı----

BofA karını katladı

BofA karını katladı
17 Ekim 2013 - 08:09 www.finansgundem.com

ABD'nin en büyük 2. bankası Bank of America'nın kârı, azalan yasal masraflar ve kredi kayıplarının desteğiyle büyük bir artış gösterdi

Bank of America Corp., azalan yasal masraflar ve kredi kayıplarını kârdaki sıçramaya yardımcı olduğunu söyledi.

Bankanın net geliri 3. çeyrekte hisse başına 20 cent olmak üzere geçtiğimiz yıki 340 milyon dolardan 2.5 milyar dolara tırmandı. Bloomberg anketine katılan 24 analistin beklentisi bankanın hisse başına 21 cent kâr açıklayacağı yönündeydi.

Bankanın CEO'su Brian T. Moynihan, selefinin 2008'de Countrywide Financial Corp.'u alımının 45 milyar dolarını deftere kaydetmesinden ötürü maliyetteki aslan payının ihtilaflı mortgage kredilerinden kaynaklandığını söyledi. Moynihan, bankanın 2014'ün sonuna kadar yıllık operasyonel maaliyetlerinde 8 milyar dolarlık ve sorunlu kredilerden 10 milyar dolarlık kesinti yapacağını söyledi.

Bank of America'nın piyasayı, maliyet tasarrufunun olacağına ikna etmekte başarılı olduğunu belirte Finger Interests Ltd.'dan Jonathan Finger, bilançonun daha netleştiğini, ancak hâlen birçok kişinin ileriye dönük başka masrafların olacağını tahmin ettiğini ifade etti.

Bankanın hisseleri New York saati ile 9:44'te yüzde 1.5 yükselerek 14.46 dolara çıktı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)