BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBofA: Hisse ve tahvillere para akışı devam ediyor----

BofA: Hisse ve tahvillere para akışı devam ediyor

BofA: Hisse ve tahvillere para akışı devam ediyor
19 Ağustos 2022 - 12:53 www.finansgundem.com

Bank of America stratejistleri yatırımcıların Fed'in sert faiz artış ihtimalini göz ardı ettiğini ve hem tahvillere hem de hisse senetlerine fon akışının devam ettiğini ifade etti.

Bank of America stratejistlerine göre yatırımcılar enflasyonun zirve yaptığı düşüncesiyle Fed’in agresif faiz artış ihtimalini göz ardı ediyor ve faiz artış patikasını gevşeteceği beklentileriyle hisse senetlerine ve tahvillere yatırım yapmaya devam ediyor.

Michael Hartnett liderliğindeki stratejistlerin EPFR Global verilerini esas alarak geçtiği bir notta 17 Ağustos’ta sona eren haftada küresel çapta hisse senedi fonlarına 7,9 milyar dolarlık fon akışı gerçekleştiği belirtildi. ABD hisselerine akış ikinci haftada devam ederken toplamda 9,2 milyar dolarlık giriş kaydedildi.

ABD tahvilleri Eylül 2019'dan bu yana en büyük fon çıkışını yaşamasına rağmen, küresel tahvillere 500 milyon dolarlık giriş oldu.

FAİZ ARTIŞI BİTİŞİNDEN UZAĞIZ

Artan sayıda yatırımcının bir politika değişimi beklemesi ve fenomen hisse (kısa sürede hızla artan senetler) çılgınlığı geri döndüğü için "çok az kişi Fed'den korkuyor" diyen Hartnett, “Yine de Fed farkında olsun ya da olmasın, Faiz artışlarının bitişinden çok uzaktayız. Enflasyonun bahara kadar yüzde 5 ila yüzde 6 aralığında olması bekleniyor ve bu rakam hala Fed'in hedefinin oldukça üzerinde” ifadelerini kullandı.

ABD hisselerinde yaşanan ralli, teknoloji hisselerinin düşük bir performansa sergilemesi, tahvil getirilerinin artması ve Fed’in Temmuz toplantısı tutanaklarının para politikası patikasıyla ilgili endişeleri yeniden alevlendirmesiyle bu hafta hızını kaybetti.

Merkez bankacılarının Jackson Hole, Wyoming'deki yıllık toplantısı, yaklaşan enflasyon ve istihdam verileri ve Fed'in 21 Eylül toplantısındaki kararı, önümüzdeki haftalarda hisse senetlerini her iki yönde de etkileyebilecek çeşitli faktörler arasında yer alıyor.

BofA: Yatırımcılar tahvil ve nakde yöneldi

 

BofA, Fed'in eylülde sıkılaştırmaya ara verebileceğini belirtti

 

BofA: Global hisse senedi piyasalarına 18,9 milyar dolar girdi

 

BofA, Fed'den faiz artırımı bekliyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)