BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoeing'de bir üst düzey yönetici daha görevden alındı----

Boeing'de bir üst düzey yönetici daha görevden alındı

Boeing'de bir üst düzey yönetici daha görevden alındı
27 Aralık 2019 - 03:49 www.finansgundem.com

737 MAX'ların ölümcül kazaları sonrası büyük prestij kaybeden Boeing'de yeniden yapılanma çalışmaları sürüyor. Hafta başında görevden alınan CEO Muilenburg'un danışmanı Luttig'in de emekliye ayrılacağı bildirildi

FINANSGUNDEM.COM

Endonezya ve Etiyopya'da meydana gelen ölümcüll kazalar sonrası 737 MAX'ların uçuşuna getirilen yasak ile zor günler geçiren ABD'nin dev uçak firması Boeing, üst düzey yönetimini yeniden şekillendiriyor. Pazartesi günü CEO Dennis Muilenburg'un görevden alınmasının ardından bu kez de Muilenburg'un danışmanı Michael Luttig emekli ediliyor. 

Mayıs ayında 737 MAX krizinin tam ortasında yönetim kuruluna kıdemli danışman olarak atanan Michael Luttig'in yıl sonunda emekli olacağı açıklandı. 

Halka açık şirketlerin en yüksek ücretli genel danışmanları arasında yer alan Luttig, Boeing'in Lion Air Flight ve Ethiopian Airlines Flight kazalarına karşı yasal savunmasının hazırlanmasına yardımcı oldu.

YENİ CEO CALHOUN 13 OCAK'TA GÖREVE BAŞLAYACAK

2009 yılından bu yana Boeing yönetim kurulunda bulunan eski bir General Electric yöneticisi olan Başkan David Calhoun, 13 Ocak'ta CEO'luk görevine resmen başlayacak. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)