BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBoE’den kritik faiz açıklaması----

BoE’den kritik faiz açıklaması

BoE’den kritik faiz açıklaması
01 Haziran 2021 - 10:46 www.finansgundem.com

BoE Başkan Yardımcısı Ramsden emlak piyasasındaki balonun patlaması halinde merkez bankası faizlerini artırabileceklerini açıkladı. Ramsden, BoE’nin emlak piyasasını dikkatle takip ettiğini belirtti.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı Dave Ramsden, İngiltere’nin Kovid-19 pandemisinden hızlı bir şekilde toparlandığı süreçte emlak piyasasındaki hızlanmanın enflasyonda hızlı artışa sebep olması ihtimallerini izlediklerini söyledi.

The Guardian gazetesinde Salı günü yayınlanan röportajına göre Ramsden, ekonomik toparlanma konusunda iyimserliğini koruyor. BoE yetkilisi kısıtlamalar sonrası ilk ekonomik patlamanın ardından piyasanın yavaşlaması halinde enflasyonist baskının beklenenden daha düşük kalabilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre BoE, ekonominin genelini kapsayan bir enflasyon baskısı riskine karşı ihtiyatlı bir koruma politikası benimsiyor. Ramsden açıklamasında, “İhtiyatlı bir biçimde emlak piyasasını ve bir yığın gerçek zamanlı göstergeyi takip ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

BoE Başkan Yardımcısı, “Eğer enflasyon geçici olmazsa ne yapacağımızı biliyoruz. Bankanın tarihi seviyelerdeki düşük faiz oranlarını yükseltebiliriz ve bunun talebe ne yapacağını biliyoruz” dedi.

İngiliz mortgage bankası Nationwide'ın Salı günü açıkladığı verilere göre, İngiliz konut fiyatları Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla %10,9 artarak yaklaşık yedi yılın en büyük yıllık artışını kaydetti.

Olası bir faiz indirimini de dışlamayan Ramsden, yeni Kovid-19 varyantlarının ortaya çıkması veya son 15 ay boyunca süren bazı ihtiyatlı tüketici davranışlarının alışkanlık haline gelmesi durumunda beklenenden daha düşük enflasyonun ortaya çıkabileceğini de ifadelerine ekledi.

Ramsden açıklamasında, “Bir politikanın hazır olması gerçekte kullanılıp kullanılmamasından farklıdır. Negatif Faiz oranları kesinlikle piyasalar için sürpriz olacaktır, ancak biz ekonominin durumu hakkındaki değerlendirmelerimiz tarafından yönetileceğiz" dedi.

İngiltere’de konut fiyatları yüzde 10’un üzerinde arttı

 

Şirketlerin ESG hedefleri nasıl belirlenmeli?

 

Kripto paralarda dalgalanmalar sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)