BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBOE'den iyimser açıklama----

BOE'den iyimser açıklama

BOE'den iyimser açıklama
10 Eylül 2015 - 18:41 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası, küresel kargaşanın ekonomik görünümü olumsuz etkilemediğini kaydetti

İngiltere Merkez Bankası (BOE) politika yapıcıları, İngiltere ekonomisinin görünümünün sağlıklı olduğunu ve Çin'deki yavaşlamadan kaynaklanan piyasa kargaşasının, faiz artırımı zamanının yaklaşmakta olduğuna ilişkin görüşlerini değiştirmediğini kaydetti.

BOE'nin Eylül ayı toplantısında, Para Politikası Komitesi'nin dokuz üyesi, diğer ekonomilerdeki gelişmelerle ilgili açı sonuçlar çıkarmak için çok erken olduğunu kaydetti. Bu, politika yapıcılarının 2009'dan beri uygulanan acil teşviğin geri çekilmesinde odaklanmaya devam ettiğinin bir işareti olarak görülüyor. Komite'de Ian McCafferty'nin muhalefeti ile birlikte politika faizinin yüzde 0.5 seviyesinde tutulma kararı bire karşı sekiz oyla alınırken, halen enflasyonda potansiyel yukarı riskler konusunda endişe duyan bazı ülkeler var.

Para Politikası Komitesi, yetkililerin büyümenin soğumakta olduğu ve devalüasyonunun küresel piyasaları sarstığı Çin'deki olaylara bakmayı geride bıraktığnı söyleyen Başkan Mark Carney'in geçen ayki yorumlarına benzer şeyler söyledi. Ekonomistlerin BOE'nin gelecek yılın ilk çeyreğinde faiz artırımına gitmesini beklemesi ile birlikte, Carney, karar üzerinde 2016 yılının başında daha fazla odaklanılacağını belirtti.

Toplantı tutanaklarında, "Denizaşırı piyasalardan gelen aşağı risklerin artmasına rağmen, bu ayki olaylardan aktivitenin olası yönü konusunda güçlü işaretler çıkarmak için çok erken" denildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)