BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBoE'den bankalara uyarı----

BoE'den bankalara uyarı

BoE'den bankalara uyarı
12 Ocak 2022 - 15:00 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası (BoE), İngiltere'deki bankaların iklim değişikliğinden kaynaklanan riskleri doğru bir şekilde ölçmekte kararlı olmalarını talep etti.

BoE, banka CEO'larına gelecek yıl için denetim öncelikleri hakkında yazdığı bir mektupta, bankaların iklimle ilgili riskleri iş stratejilerine, karar verme ve risk alma süreçlerine nasıl dahil edeceklerine özellikle dikkat etmeleri gerektiğini bildirdi.

Mektupta, "Ayrıca, ilerlemenin yetersiz olduğunu düşündüğümüz yerlerde kullanılmak üzere bir dizi denetim aracını inceleme altında tutacağız" ifadelerine yer verildi.

BoE, çoğu bankanın iklim değişikliğinin sunduğu iş fırsatlarına odaklandığını, ancak bunun aynı zamanda öngörülebilir ve şimdi harekete geçmeyi gerektiren artan bir iş riski arz ettiğini belirtti.

Mektupta, "2022'den itibaren iklimle ilgili finansal risklerin denetimini temel denetim yaklaşımımıza dahil edeceğiz" denildi.

BoE'de beklendiği gibi değişiklik yok!

 

BoE Başkanı Bailey: Artan enflasyondan çok rahatsızım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)