BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBoE varlık alımlarını 100 milyar sterlin artıracak----

BoE varlık alımlarını 100 milyar sterlin artıracak

BoE varlık alımlarını 100 milyar sterlin artıracak
13 Haziran 2020 - 19:27 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası'nın korona virüsün ekonomik etkileriyle mücadele kapsamında bu hafta varlık alımlarını 100 milyar sterlin artırması bekleniyor.

İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) gelecek hafta tahvil alımlarını artırarak korona virüsün ekonomik etkisiyle mücadelesine hız kazandırması bekleniyor. BoE Başkanı Andrew Bailey, politika yapıcıların ekonomik daralmayla mücadele edeceği yönünde taahhütte bulunmuştu.

Bloomberg'ün anketine göre BoE'nin dokuz üyeli Para Politikası Kurulu, Perşembe günü varlık alım hedefini oy birliğiyle 100 milyar sterlin (126 milyar dolar) artırarak 745 milyar sterline çıkaracak. Ayrıca politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0.1 seviyesinde bırakacak. Bazı ekonomistler ise varlık alımlarının 200 milyar sterlin artırılmasını bekliyor.

İngiltere ekonomisi Nisan'da yüzde yüzde 20'den fazla daralarak en az 18 yılın ekonomik çıktısını kaybetti. Bailey, Cuma günkü bir mülakatında yetkililerin ekonomiyi desteklemek için hazır bulunduğu yönündeki taahhüdünü yineledi.

Karantina önlemlerinin yavaş yavaş kaldırılmasıyla birlikte büyük bir ihtimalle bir miktar sıçrama yaşanacak olmasına karşın, yetkililer krizin uzun vadeli kalıcı etkilerinden dolayı endişeli.

Parasal genişleme kriz döneminde politika yapıcıların elindeki en kritik araç oldu. Borçlanma maliyetlerini istikrarlı bir şekilde düşük tutarak, hükümetin eşi benzeri görülmemiş ölçüdeki fonlama yapmasını kolaylaştırdı.

İngiltere ekonomisi 10 kat küçüldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)