BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBoE üyesinden 'sabit faiz' mesajı----

BoE üyesinden 'sabit faiz' mesajı

BoE üyesinden 'sabit faiz' mesajı
08 Mart 2023 - 15:43 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Para Politikası Kurulu (PPK) Üyesi Swati Dhingra, ülkede politika faizinin sabit tutulması gerektiğini belirtti.

Merkezi Londra’da bulunan düşünce kuruluşu Resolution Foundation’da konuşan İngiltere Merkez Bankası (BoE) Para Politikası Kurulu (PPK) Üyesi Swati Dhingra, ülkede son aylarda artış eğilimde olan para politikası faizinin artık sabit tutulması gerektiğini belirterek, olası bir faiz artışının ülke ekonomisine zarar verebileceğini bildirdi.

Enflasyondaki artışın çalışanların gelirlerine yansıtıldığına ilişkin çok az işaretin görüldüğünü belirten Dhingra, "Enflasyon hedefinin üzerinde seyredilen bir buçuk yılın ardından, finansman maliyetlerini artırarak bir (faiz) artışı ticarette benzeri görülmemiş bir şok yaratabilir.” ifadelerini kullandı.

Geçen ay İngiltere Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 3,5’ten 4 seviyesine çıkarmasına ilişkin oylamada karşı oy kullanan Dhingra, bankanın gereğinden fazla parasal sıkılaştırma yapmış olmasından endişe ettiğini kaydetti.

Dhingra, ülke ekonomisinin zayıf olduğu bir dönemde borçlanma maliyetlerinin artırılmasının yüksek enerji fiyatları ve hayat pahalılığı karşısında zorlanan halka daha da zarar vereceğini belirtti.

Dhingra konuşmasında, “Son zamanlarda yapılan araştırmalar, para politikası sıkılaştırması ve enerji piyasasındaki aksaklıklarla ilişkili derin daralmaların kalıcı yara izi bırakıcı etkilerini, aşırı sıkılaştırmanın zararlı sonuçlarını göstermektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere Merkez Bankası yüzde 2 enflasyon hedefini muhafaza etmeye devam ediyor.

Ülkede enflasyon bu yılın ocak ayında yüzde 10,1 artış kaydetmişti.

İngiltere’de enflasyon geçen yılın ekim ayında yıllık bazda yüzde 11,1 artış kaydederek son 41 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

İngiltere Merkez Bankası geçen ay politika faizinin 50 baz puan artırarak yüzde 4’e yükseltmiş, böylece politika faizi son 14 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

BoE Başkanı'ndan sigorta reformu uyarısı

 

BoE Baş ekonomisti Pill'den faiz yorumu

 

BoE'nin faizi gelecek ay son kez artırması bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)