BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBOE: Sterlin’de sığır ürünü malzeme kullanmaya devam----

BOE: Sterlin’de sığır ürünü malzeme kullanmaya devam

BOE: Sterlin’de sığır ürünü malzeme kullanmaya devam
10 Ağustos 2017 - 16:51 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası, ülkede yaşanan büyük tartışmalara rağmen para basımında kullandığı maddeden vazgeçmedi.

FINANSGUNDEM.COM 

İngiltere Merkez Bankası  (BOE), geçtiğimiz yıl kasım ayında başlayan tartışmada kararını verdi: Kağıt paralarında hayvan ürünleri kullanmaya devam.

Sığır eti polimerli kağıt paralar hayvan hakları savunucularının tepkisini çekmiş, bankadan çevreye ve canlılara zarar vermeyecek maddeler kullanımı konusunda bir soruşturma başlatması istenmişti.

İngiltere Merkez Bankası bugün, büyük tepkilere rağmen, aynı maddenin paraların gelecekteki baskısında kullanılmaya devam edileceğini açıkladı. Ancak banka bunun dışında diğer olası seçeneğin palmiye yağı kaynaklı kimyasalların olduğunu da söyledi.

Bankanın kararı sonucu, konuyla ilgili yapılan ankette, katılımcılardan 3010'u hayvandan üretilmiş katkı maddelerinin kullanımına karşı çıktı. 1272 kişi ise palmiye yağı türevleri kullanılmasına itiraz etti.

BOE açıklamasında, kararın iyice düşünülerek alındığı belirtilirken, "Endişelerin farkındayız” denildi. Açıklama şöyle devam etti: “İngiltere Merkez Bankası tüm faktörleri dikkatle düşünmüş ve yüksek kaliteli kağıt para ihtiyacını karşılama konusundaki sorumluluğunu sürdürmüştür.”

Sığır eti polimerinin, yeni £ 5,  £ 10 ve £ 20 banknotlarının baskısı için kullanılmaya devam edileceği bildirildi.

PETA’DAN TEPKİ GECİKMEDİ

Hayvan hakları grubu PETA, İngiltere Merkez Bankası’nın polimer kullanmaya devam etme kararını kınadı ve banknotların boykotu için tüketicilere çağrı yaptı.

Bir PETA yöneticisi CNBC'ye verdiği demeçte, “Banka herkesi memnun edecek bileşenini elde etmeyi başaramadı, bu kararın arkasında hiçbir şekilde haklı gerekçeleri yok. Bu iklim değişikliğine katkıda bulunan ve milyarlarca savunmasız hayvanın her yıl büyük acı çekmesine neden olan bir uygulama” diye konuştu.

Yönetici, "Halk nakit parayla et ya da süt gıdaları satın almayarak hayvanlar ve çevre için bir tavır gösterebilir" dedi.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)