BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBoE negatif faiz uygulayan MB'lerin deneyimlerini izliyor----

BoE negatif faiz uygulayan MB'lerin deneyimlerini izliyor

BoE negatif faiz uygulayan MB'lerin deneyimlerini izliyor
20 Mayıs 2020 - 18:49 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey, sıfır seviyesinin altında borçlanma maliyetini göz ardı etmediklerini söyledi

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, korona virüs krizi ortamında, faiz oranları için alt sınırın aktif bir şekilde değerlendirilmeye devam edildiğini ve borçlanma maliyetini sıfır seviyesinin altına düşürmenin göz ardı edilmediğini söyledi.

Bailey Çarşamba günü kanun koyuculara yaptığı konuşmada, negatif faize ilişkin bir soru üzerine, "Son bir kaç haftada yaptıklarımız dikkate alındığında, elbette mevcut durumda araçları aktif gözden geçirme altında tutmakta olduğumuzu öğrenmek sürpriz değil," dedi ve "İlke olarak hiçbir şeyi göz ardı etmiyoruz. Aksi durum mantıksız olurdu. Bu öte yandan dikkate alıyoruz anlamına da gelmiyor" şeklinde görüş bildirdi.

Bu açıklamalar, Çarşamba günü enflasyonun 2016'dan bu yana en düşük seviyeye indiğini gösteren veriler ve ülkenin ilk kez negatif faizli tahvil satışının ardından negatif faize ilişkin tartışmaların yoğunlaşmasının ardından geldi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)