BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBOE, İngiliz bankalarını uyardı----

BOE, İngiliz bankalarını uyardı

BOE, İngiliz bankalarını uyardı
27 Mart 2013 - 14:43 www.finansgundem.com

BOE, İngiliz bankalarını sermaye konusunda uyardı

İngiltere ekonomisi yılın son çeyreğinde yüzde 0.3 daralırken rakam analistlerin beklentilerine yakın olurken BOE bankaları sermaye konusunda uyardı.
Verilere göre ülke ekonomisi son çeyrek dönemde yıllık bazda ise yüzde 0.2 büyüme gösterdi. Rakam analistlerin tahmini ve revize öncesi seviye olan yüzde 0.3’ün çok az altında kaldı.
Ekonominin 2012 yılı geneli büyümesi de yüzde 0.2 seviyesinden yüzde 0.3’e revize edildi. Ülkede son çeyrekte 13 milyar sterlin beklenen cari açık ise 14.0 milyar sterlin olarak açıklandı.
Öte yandan İngiltere Merkez Bankası (BOE) tarafından hazırlanan finansal sektör raporunda ülke bankalarının yıl sonuna kadar sermaye seviyelerini artırmalarının gerektiği belirtildi. 50 milyar sterlin sermaye açığının 25 milyarlık kısmının yıl sonuna kadar kapatılması gerektiği belirtildi.
Raporda bankaların açıklarını kapatmak üzere sermaye artırabilecekleri ye da bilançolarını yeniden yapılandırabilecekleri kaydedildi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)