BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBOE faiz artırımını tartıştı----

BOE faiz artırımını tartıştı

BOE faiz artırımını tartıştı
23 Temmuz 2014 - 11:57 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası (BOE) PPK, faiz artırımının zamanlaması konusundaki yorumları tartıştı

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi'nin 10 Temmuz toplantısında faiz artırımı için şartların oluşup oluşmadığını ve ilk faiz artırımının zamanlamasının tartışıldığı bildirdi.
     
BOE PPK'nın Temmuz toplantısının bugün yayınlanan tutanaklarına göre üyeler, erken bir Faiz artırımının sonuçları konusunda yorumlarını paylaştılar. Bazı üyeler, faiz artırımına erken başlanmasının Banka'ya daha kademeli bir faiz artırım yolu izleme imkanı vereceğini savunurken,diğer üyeler ise para politikasında vaktinden önce sıkılaştırmanın ekonomiyi kırılgan hale getirebileceği uyarısında bulundular. 
     
Tutanaklara göre BOE üyeleri, ilk faiz artırımının zamanlaması konusunda bir tespitte bulunmadılar. 
BOE toplantısında ele alınan diğer konu ise ücret artışlarındaki yavaşlık oldu. İstihdamda sağlanan güçlü büyümeye karşın ücretlerde zayıflığın devam etmesinin, istihdam piyasasındaki atıl kapasitenin seviyesi konusundaki belirsizliği artırdığı ifade edildi. 
     
PPK üyeleri istihdam piyasasına ilişkin değerlendirmenin BOE'nin çeyrek dönem tahminlerinin de güncelleneceği Ağustos toplantısında devam ettirilmesini kararlaştırdılar. Tutanaklara göre ayrıca PPK üyeleri toplantıda faizin değiştirilmemesi kararını oybirliği ile aldılar.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)