BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBOE değişiklik yapmadı----

BOE değişiklik yapmadı

BOE değişiklik yapmadı
07 Mayıs 2020 - 09:37 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Para Politikası Komitesi, faizi ve parasal genişleme hedefini değiştirmedi.

BOE PPK toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, varlık alım programının 645 milyar GBP olarak devam ettirilmesine karar verildiği belirtilirken, bu kararın 2'ye karşı 7 oyla alındığı, 2 üyenin varlık alım programının artırılması yönünde oy kullandığını bildirdi. 

Açıklamada, faizlerin yüzde 0,10 seviyesinde tutulması kararı alındığını ve bu kararın üyelerin oybirliği ile verildiği de ifade edildi. 

PPK açıklamasında İngiltere ekonomisinin yeni korona virüs salgını şoku sonrasında içinde bulunduğu durumu değerlendiren ve önümüzdeki döneme ışık tutan bir örnek, aydınlatıcı senaryo hazırladığını da belirtti. 

BOE'nin bu senaryosu, ekonominin 2020 yılında yüzde 14 daralacağını ve 2021 yılında yüzde 15 gibi güçlü bir toparlanma yaşayacağını öngördü. Senaryoya göre İngiltere'de salgın şoku öncesindeki GSYH seviyesine 2021'in ikinci yarısında dönülecek.

Banka, bu senaryloda ekonomiye ciddi parasal ve mali teşviklerin sağlanmaya devam edileceğini, sosyal mesafe tedbirlerinin Britanya'da ve dünyanın geri kalanında Haziran ayına kadar uygulanmaya devam edileceğini ve üçüncü çeyrekte kademeli olarak kaldırılacağını varsaydıklarını da vurguladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)