BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriBoE Başkanı'ndan kripto para uyarısı----

BoE Başkanı'ndan kripto para uyarısı

BoE Başkanı'ndan kripto para uyarısı
08 Mayıs 2021 - 16:40 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Andrew Bailey, kripto para birimlerinin "gerçek bir değeri olmadığını" belirterek, bu varlıklara yatırım yapan kişilerin tüm paralarını kaybetmeye hazırlıklı olması gerektiğini söyledi

Ditijal para birimlerinin hızla artıp düşmesi sebebiyle birçok yatırımcının mağdur duruma düştüğünü ifade eden Bailey'in açıklamalarına İngiliz Finansal Yönetim Otoritesi (FCA) de destek verdi.

Kovid-19 salgını sonrası tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz ve bunun akabinde Bitcoin, Dodgecoin ve Ethereum gibi kripto paralara yatırımların artması ve bu sektöre ait borsalarda yaşanan hareketlilik sonrası İngiliz Merkez Bankası Başkanı Bailey'den uyarı mesajı geldi.

Basın açıklamasında kripto para konusuna değinen BOE Genel Müdürü Bailey, bu varlıkların gerçek değerinin olmadığını belirterek, "Bu, insanların kripto paralara değer vermediği anlamına gelmez, çünkü geçici bir değerleri var. Ancak gerçek anlamda bir değerleri söz konusu değil. Bunu tekrar açıkça söyleyeceğim. Sadece ve sadece tüm paranızı kaybetmeye hazırlıklıysanız, kripto paralara yatırım yapın." ifadelerini kullandı.

FCA'den yapılan benzer açıklamada da, kripto para yatırımcılarının büyük risk aldıkları belirtilirken, "Eğer tüketiciler bu tarz varlıklara yatırım yaparlarsa, para kaybedebilirler." denildi.

"Bitcoin'in temel dayanağı yok"
Geçtiğimiz günlerde Amerikalı ekonomistler de kripto paralarla ilgili benzer açıklamalar yapmıştı. Bank of America Securities baş yatırım stratejisti Michael Hartnett Bitcoin'i "patlamayı bekleyen bir piyasa balonu olarak" tanımlarken, Alvine Capital'den Stephen Isaacs "bu ürünle ilgili hiçbir temel dayanağın olmadığı" açıklamasını yapmıştı.

Dünyanın en popüler kripto para birimi olan Bitcoin, ekonomistlerin şüpheci yaklaşımlarına rağmen son bir sene içerisinde yüzde 90 değer kazanarak, şu anda 58.470 ABD doları üzerinden işlem görüyor.

Bitcoin'e en çok yatırım yapan şirketlerin başında, girişimci iş insanı Elon Musk'ın İcra Kurulu Başkanı (CEO) olduğu elektrikli otomobil devi Tesla geliyor. Tesla'nın aylar öncesinde yaptığı 1.5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımının değeri şu anda 2.5 milyar dolar değere ulaştı. Tesla'nın yanı sıra Microsoft, Visa, Paypal, Coca Cola vb. gibi büyük şirketlerin Bitcoin ile yapılacak ödemeleri kabul edeceklerini açıklaması kripto para varlıklarına güveni artıran etmenlerin başında geliyor.

Türkiye kripto parada dünya dördüncüsü

Goldman Sachs, kripto para 'trade' edecek

‘Kripto paraların enerjisi’ Nasdaq'da işlem görecek

ABD SPK'sı kripto paralar manipülasyona açık

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hiç09 Mayıs 2021 14:43

    Hiç alıp satmaycam kriptoları.

  • Plumber09 Mayıs 2021 12:20

    Birşeyin değerini ya algı ya gereksinim belirler. Sanal sayı ticareti mükemmel bir algı mühendisliğidir. Kıyamet ters algı kasırgası başlayına kopacak, daha var.

  • Aynen09 Mayıs 2021 00:21

    Aynen böyle düşünüyorum bende.

  • Never08 Mayıs 2021 18:14

    Hiçbir zaman işim olmayacak kriptolarla.

  • Mehmet08 Mayıs 2021 17:06

    Hangi dünyada yaşıyor aceba. ?. Sanki dolar çok yasal bi para. Habire Mesnetsiz dolar basıp duruyolar. Dolar tüm dünyada yasaklanmali.

  • Hakkı09 Mayıs 2021 02:21

    Mesnetlş mesnetsiz dolar basılıyor, coninin bastığı dolar denilen kâğıtla , üretilen herşey öncelikli olarak alınıp satılıyor, ülkemizde herşeyin fiyatı dolara endexlendi, kriptolar da dolarla alınıp satılıyor. Güzel kardeşim, bu durumda öncelikle kendine bi sor hangi dünyada yaşadığını.