BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBoE Başkanı'ndan Çin uyarısı----

BoE Başkanı'ndan Çin uyarısı

BoE Başkanı'ndan Çin uyarısı
17 Ocak 2023 - 07:18 www.finansgundem.com

BoE Başkanı Bailey, işgücü piyasası ve Çin kaynaklı risklerin arttığı konusunda uyarıda bulundu.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, Çin'in Kovid kısıtlamalarını aniden kaldırmasının, Ukrayna'daki savaşın devam eden yansımalarının ve İngiltere'nin işgücündeki daralmanın İngiltere ekonomisi ve enflasyon görünümünün karşı karşıya olduğu tehlikeler listesinin üst sıralarında olduğu konusunda uyardı.

Bailey, bir Kovid vaka dalgasını tetikleyen Çin'in yeniden açılmasının dünyanın ikinci büyük ekonomisi üzerinde kısa vadede olumsuz bir etkisi olacağını söyledi ve İngiltere merkez bankası yetkililerinin durumu çok yakından izlediklerini bildirdi.

Bailey, pazartesi günü Parlamento'da milletvekillerine, aşırı sıkı bir iş piyasası ücret artışını teşvik ederken, İngiltere işletmelerine sunulan azalan işgücü havuzunun enflasyon oranındaki hızlı düşüşü raydan çıkarma tehdidi oluşturduğunu söyledi.

Sözler, Bailey'nin İngiltere'nin kırk yılı aşkın süredir gördüğü en kötü enflasyon döneminden uzaklaşıp uzaklaşmadığını değerlendirirken ne kadar dikkatli olduğunu gösteriyor. Enflasyonun aylardır düştüğü ve Fed'in sıkılaştırıcı para politikasından uzaklaşıp faiz indirimlerini düşüneceği yönündeki spekülasyonları körükleyen ABD ile bir tezat oluşturuyor.

Bailey, "İleriye dönük olarak, enflasyonun düşeceği şekilde düşmesine yönelik en büyük risk arz tarafıdır. Bu ülkede özellikle işgücünün küçülmesi sorunu" ücretleri yükseltti." de

BoE Başkanı Bailey, faiz artırımlarının nedenini açıkladı

 

BoE Başkanı'ndan kritik Faiz açıklaması

 

Eski BoE Başkanı: BoE enflasyonla mücadeleye zarar veriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)