BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBoE Baş Ekonomisti: Enflasyon manyağı değiliz----

BoE Baş Ekonomisti: Enflasyon manyağı değiliz

BoE Baş Ekonomisti: Enflasyon manyağı değiliz
09 Kasım 2022 - 12:23 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası baş ekonomisti enflasyon beklentilerine tepki gösterek "Enflasyon manyağı değiliz." dedi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Baş Ekonomist Huw Pill, para politikası kurulunun enflasyonu kontrol altına alma çabalarını savundu ve bankanın önlem almada yavaş kaldığı eleştirilerine sert çıktı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Baş Ekonomisti Huw Pill, yaptığı açıklamada, İngiltere Merkez Bankası politika yapıcılarının “enflasyon delisi” olmadığını, ancak artan fiyatların ekonomiye yerleşmesini önlemek için para politikasının sıkılaştırılmasının gerekli olduğunu söyledi.

Bankanın Para Politikası Kurulu (MPC), İngiliz ekonomisinin kayıtların başlamasından bu yana en uzun resesyonla karşı karşıya olduğu uyarısına rağmen, geçen hafta faiz oranlarını 75 baz puan artırarak 1989′dan bu yana en büyük artışını gerçekleştirmişti.

Geçen haftaki politika açıklamasının yanı sıra, Banka gelecekteki faiz oranı artışları için piyasanın fiyatlandırmasına meydan okumak gibi alışılmadık bir adım attı ve terminal Faiz oranının muhtemelen piyasa beklentilerinin altında olacağını öne sürdü.

Pill, önden yüklemeli faiz artışlarının beklentileri azaltmaya yardımcı olacağına ve ekonomiye herhangi bir gerçek maliyet olmadan “kusursuz bir enflasyon düşüşü” üreteceğine ”şüpheli” olduğunu söyledi. İngiltere Merkez Bankası, çok yüksek enflasyonu dizginleme çabalarında çok yavaş olduğu için eleştirilere maruz kaldı.

Pill ayrıca Birleşik Krallık ekonomisinin şimdiye kadarki zayıflamasının yalnızca para politikasından kaynaklanmadığını, artan enerji fiyatları ve arz şokları gibi dış faktörlerin hane gelirini etkilediğini vurguladı.

İngiltere'de market enflasyonunda yeni rekor

 

İngiltere'deki işletmelerde Noel korkusu

 

İngiltere'de kamu finansman açığına vergi çözümü

 

İngiltere ekonomisi ip üstünde yürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)