BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBodrum'da yıkım başlıyor----

Bodrum'da yıkım başlıyor

Bodrum'da yıkım başlıyor
13 Eylül 2013 - 08:48 www.finansgundem.com

Bodrum’da koyları işgal eden 16 tesise mühür vuruldu

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki koylarda çarpık yapılaşmayla ilgili ilk incelemelerin ardından aralarında lüks otellerin de bulunduğu 16 tesisi mühürleme kararı verildi. Torba Kaynar mevkii, Güvercinlik Mahallesi, Yalıkavak ve Göltürkbükü beldelerinde Kıyı Kanunu’nu ihlal ettiği tespit edilen tesislere tebligat gönderildi. Zaman'ın haberine göre, bu tesislerde mühürleme işlemine başlandığı, yıkım kararları ve para cezalarının tebliğ edildiği, yıkılacak bölümlerdeki tahliye işlemleri için de süre tanındığı öğrenildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce Torba’daki koyları denetleyerek, ‘İçinden kim çıkarsa çıksın, bu koyların halka iade edilmesi’ yönünde talimat vermişti. Bunun üzerine imara aykırı yerlerin tespiti ve sorumlularının bulunması için İçişleri, Kültür ve Turizm ile Çevre ve Şehircilik bakanlıkları harekete geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir heyet, özellikle Bodrum yarımadasında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Torba Kaynar mevkii, Güvercinlik Mahallesi, Yalıkavak ve Göltürkbükü beldelerinde Kıyı Kanunu’nu ihlal eden 16 tesis tespit edilerek tebligat gönderildi. Bu tesislerde mühürleme işlemine başlandığı, yıkım kararları ve para cezalarının tebliğ edildiği, yıkılacak bölümlerdeki tahliye işlemleri için de süre tanındığı öğrenildi.
İddiaya göre geçtiğimiz günlerde CHP’ye geçen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un, 2009 yılında meclisten geçirdiği ikinci etap Torba revizyon imar planlarına dayanarak verilen ruhsatlarla çarpık yapılaşma hız kazandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün, Bodrum Belediyesi’ne gönderdiği resmî yazılara rağmen bölgede inşaat ruhsatı verildiği ve yapılaşmaya göz yumulduğu tespit edildi. Uyarılar üzerine yapılan mühürlemelerden sonra da bazı inşaatların devam ettiği belirtildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Vali Mustafa Hakan Güvençer imzasıyla Bodrum Belediyesi’ne gönderdiği yazıda, Torba bölgesindeki turizm tesislerine yapı kullanma izni, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı gibi belgelerin verilmemesini istedi. Mühürlenmesine rağmen devam eden inşaatların yıkılması talimatı da verildi. Bodrum’da yıkım tebligatı alan tesislerin işletmecileri, konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise gerekli tebligatları oradaki bütün işletmelere yaptıklarını belirterek, “Hangisi kıyı bandının içinde kalıyorsa gerekli işlemler yapılacak.” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ise kıyıları usulsüz kullanan yapıların yıkımının turizm sezonundan sonra başlayacağını ifade etti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)