BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBodrum'da saadet zinciri----

Bodrum'da saadet zinciri

Bodrum'da saadet zinciri
22 Nisan 2022 - 08:51 www.finansgundem.com

Bodrum'da, zenginlere konut kiralama işi yaptığını öne süren firma, kar payı vaadiyle para topladı. Önceleri düzenli kar ödemesi yapan firma, daha sonra ödemeleri durdurdu. Firmanın 800 kişiden 80 milyon TL topladığını iddia edildi.

Muğla Bodrum'da, zenginlere emlak kiralama ve inşaat işleri yaptığını öne süren bir firma, iddiaya göre yaklaşık 800 kişinden para toplayıp kardan pay vermeyi taahhüt etti. Vatandaşlardan, 20 bin ile 150 bin TL para topladığı iddia edilen firma, bir süre düzenli ödeme yaptı. Vatandaşlardan para toplamaya devam eden firma, bir süre sonra ödeme yapmamaya başladı. Sabah'tan Hayrettin Şaşmaz ve Mikail Zeybek'in haberine göre, aylardır ödeme yapılmayan, yatırdıkları parayı da vatandaşlar, soluğu savcılıkta aldı. Mağdurlar, firma yetkilileri hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'nitelikli dolandırıcılık' iddiasıyla suç duyusunda bulundu.

80 MİLYON TL'LİK VURGUN

İsmail Koç ise, "Firma yetkililerinden biri, eşimin yakın arkadaşıydı. Ev kiralama işler yaptığını söyleyerek, bizden de sermaye yatırmamızı istedi. 15 günde bir, kar payı veriyorlarmış. Eşimin telkinleriyle 150 bin TL verdik. Bizden aldıklarını, bizden öncekilere dağıtmışlar. Yani yem atmışlar. En sonunda büyük bir vurgun yaptılar. Başka yerlerde de yeni vurgunlar yapıyorlarmış. Arsa satıp parasını verenler var. Yüzlerce mağdur var. Yaklaşık 80 milyon TL'lik bir vurgundan bahsediliyor. Şikayetçi olduk. Bizden aldıkları paralarla deve almışlar. 'Bize bir şey olmaz deyip' herkesi korkutuyorlar. Elini kolunu sallaya sallaya geziyorlar. Beni kimse kandıramaz, anca eşim kandırırdı. Eşimin sayesinde kandırıldım" diye konuştu.

"PARANIZI ÖDÜNÇ VERİN SİZE KAR PAYI VERELİM"

Mağdurlardan Selnur Erkan, "Bana, 'yurt dışından gelenlere villa kiralıyoruz gelin bize paranızı ödünç verin size kar payı verelim' dediler. Kasım'da arabamı satıp parasını verdim. 3 kez paramın kar payımı aldım. Sonra hep oyaladılar. Anaparamı da vermiyorlar. 95 bin liram gitti. İnşallah daha fazla mağdur yoktur" dedi.

Bodrum'da bazı mağdurlar firma yetkilileri hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'nitelikli dolandırıcılık' iddiasıyla suç duyusunda bulundu. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu olayda çok sayıda mağdurun ortaya çıkabileceğini belirterek, soruşturmayı derinleştirdi.

HABER YAPANLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Firmanın hem çalışanı hem de müşterisi olan Deniz Bayram da 600 bin TL dolandırıldığını söyledi. Bayram, söz konusu olayla ilgili kendisi hakkında dolandırıcı diye haber yapanlar hakkında suç duyusunda bulunacağını kaydetti. Bayram, "Dün sosyal medyadan kanal aracılığıyla bazı kişiler tarafından dolandırıcılıkla suçlandım üstüme atılan hiçbir iftirayı kabul etmiyorum.

Ben bu firmanın çalışanı olmaktan ziyade aynı zamanda müşterisiyim. Bu firmada çalışan başka arkadaşlar da mağdur. Benim yaklaşık 600 bin lira kadar şahsi bir param gitti. Umarım daha fazla insan dolandırılmadan gerekli işlemler yapılır" diye konuştu.

Dolandırıcılık operasyonu: 5 gözaltı

 

Gizemli hepatit virüsü bulaşan 8 çocuğa karaciğer nakli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)