BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBodrum’da fahiş fiyat isyanı----

Bodrum’da fahiş fiyat isyanı

Bodrum’da fahiş fiyat isyanı
17 Ağustos 2014 - 20:15 www.finansgundem.com

Tatil cennetindeki lokanta, restoran ve kafeteryalar, uçuk fiyatları yüzünden turistlerin büyük tepkisini çekiyor.

Bodrum İlçesi’nde yiyecek içecek satışı yapılan lokanta, restoran, kafeteryalarda uygulanan yüksek fiyat politikası turisti de ticaret erbabını da isyan ettirdi. Fahiş fiyatlar turistler tepkisini çekmeye, şikayetlerin artmasına neden oldu. 2 baık 2 biraya 1850 TL fatura kesilen tatil cennetinde uygulanan fahiş fiyatlara tepki gösteren, 1 fincan kahvenin 15 liraya satıldığını söyleyen Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Engin Ali Kaplan, "Sorun artık o kadar büyüdü ki mikro değil makro projelerle çözülebilir. Şu anda Bodrum’da 14 bin işletme var ve bunların her yıl 3 bin 500’ü iflas edip kapanıyor. Ardından yeni 5 bin işletme daha açılıyor. Yazın 2-3 ay çalışıp yüksek kira ve personel gideri ödemek zorunda kalan işletmeler, turiste acımasızca fiyat çıkartıyor. Zengin turist kapanın elinde kalıyor. Bu zihniyet Bodrum’un bugününü yarınını düşünmüyor" diye konuştu. 

 BESİAD Başkanı Kaplan’ın dışında işletmecilerde fahiş fiyatların turistleri kaçırıp, ilçenin marka değerine zarar vereceğini söyledi. 1989 yılından itibaren işlettiği balık restoranı kapatan ve otel işletmeciliğine başlayan 60 yaşındaki Fethi Yüceses, "Bodrum’dan taksiye binerek Torba’daki tesisimize gelen bir turist bizden borç isteyince şaşıp kaldık. Olaya müdahale ettim. Bodrum- Torba arası 6 kilometre. Taksici 750 lira para istiyor. Müdahale ettim. Taksici el frenini çekip aşağı indi, ’sen karışma’ dedi. Öyle güzel karıştım ki önce hastanelik olduk sonra karakolluk" dedi.

 Bodrum’da turizm sezonunda restoran ve lokantalarda uygulanan yüksek fiyatlar, dönercilerin işine yaradı. Bodrum’da döner satan dükkanlarda yoğunluk yaşandığını gözlendi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)