BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakBodrum'da bir oda, Panama'da iki ada!----

Bodrum'da bir oda, Panama'da iki ada!

Bodrum'da bir oda, Panama'da iki ada!
09 Kasım 2021 - 08:45 www.finansgundem.com

Türkiye'nin en ünlü turizm merkezlerinde emlak fiyatları, pandemiyle birlikte adeta uçuşa geçti, rekor üstüne rekor kırdı. 50 metrekarelik stüdyo dairelerin fiyatı bile milyon liralara çıktı.

Bodrum ve Marmaris'teki 'stüdyo' diye adlandırılan 1+0 dairelerin fiyatları bile milyon lira sınırını aştı. Söz konusu tek odalı daireler için istenen bedeller, Bodrum'da 1 milyon 450 bin, Marmaris'te ise 1 milyon 300 bin TL'ye kadar yükseldi. İnternetteki ilanlara bakıldığında, bu rakamlara dünyanın çeşitli ülkelerinden bir hatta iki küçük ada bile alınabileceği ortaya çıktı.

İKİ ADA 1.6 MİLYON TL

Akşam'dan Ender Türkkan'ın haberine göre; 'Private Islands Online' adı verilen özel adaların satışa çıkarıldığı platformda, her ikisi de 6'şar dönüm büyüklüğe sahip olan Panama'daki 'Blowfish Island' için 79 bin dolar, anakaraya sadece 1-2 metre enindeki bağlantısı sebebiyle 'Half Island' adı verilen ada için ise 87 bin dolar istendiği görüldü. Her iki gayrimenkulün toplam fiyatı ise 166 bin dolar, yani yaklaşık 1.6 milyon lira. Bu rakamın Bodrum'daki 60, Marmaris'teki 50 metrekarelik 1+0 dairelerin toplam fiyatıyla neredeyse aynı olduğu dikkatlerden kaçmadı.

7 MİLYONA ÇIKIYOR

Marmaris'te faaliyet gösteren sorumlu emlak danışmanı Kaan Kaya, fiyatlara ilişkin yaptığı açıklamada, bölgedeki fiyat artışlarının 'akıl almaz' hale geldiğini söyledi. Kaya, konumu, yaşı ve konforuna göre, ilçedeki bazı daire fiyatlarının 1+0'larda 1.5, 1+1'lerde 2.5, 2+1'lerde 3.5, 3+1'lerde ise 7 milyon TL'ye dayandığının altını çizerek, "Çok acayip bir yükseliş yaşıyoruz. Normalleşmeyle birlikte durulur hatta durur ya da düşer diye bekliyorduk ama yükseliş devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

FİYATLARDAKİ ARTIŞ SÜRÜYOR

Emlak danışmanı Kaya, yükselişin sebeplerini ise şu sözlerle dile getirdi: "Bu yükselişte pandemi çok etkili oldu, talep patladı. Bunun yanı sıra başta Araplar ve İranlılar olmak üzere yabancıların talebi de etkili oldu. Tabii bu durum satıcının sürekli fiyat yükseltmesine yol açtı. Örneğin, 14 ay önce 3+1 dairesine 3 milyon TL isteyen satıcı, rakamı sürekli yukarı çekti. Geçtiğimiz hafta 6 milyon TL'ye çıkardı. Bunun artık durması gerekli. Çünkü, bu artış kiraları da peşinden sürüklüyor."

Ev alacaklar dikkat: Fiyatlar yüzde 65 artabilir!

 

Vatandaşlık almak isteyen yabancıların ‘konut fiyatı hilesi’ engellendi

 

İstanbul'da konut kiralarında rekor artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)