BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin‘Bodrum’da antik tiyatroda eğlence rezaleti----

‘Bodrum’da antik tiyatroda eğlence rezaleti

‘Bodrum’da antik tiyatroda eğlence rezaleti
10 Ağustos 2022 - 16:45 www.finansgundem.com

Bodrumda 2500 yıllık antik tiyatroyu antik gazinoya çevirdiler.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2500 yıllık Antik Tiyatro’nun konser alanına çevrilmesine eğlence sektörü temsilcisi Atilla Serttaş ve tur rehberleri tepki gösterdi. Serttaş “Binlerce yıllık kültürümüzü yok ettiğimiz gibi akustik seslerle tarihi mekana zarar veriyoruz. Antik mekana gelen turistler ise üç ay boyunca mekanı gezemiyor. Antik Tiyatro’yu antik gazinoya çevirdiler” dedi.

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki 2500 yıllık Antik Tiyatro'da yaz aylarında hemen her gün bir konser düzenlenmesi ve konserler nedeniyle tarihi mekanın içerisinde yer alan sahne, seyyar tuvalet, büfe, orkestra malzemeleri, seyyar kulis odaları nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine kapatılıyor.

Antik tiyatroda yaşananları aktaran eğlence sektörü temsilcileri ve tur rehberleri duruma tepki gösterdi.

ALMAN VE ABD'Lİ TARİHÇİLER ŞAŞIRDI

“Bodrum'a getirdiğimiz turistlere ne yazık ki 2500 yıllık antik tiyatroda bu manzarayı gösterirken utanıyoruz, bu durumu anlatırken büyük güçlük çekiyoruz” diyen profesyonel tur rehberi Ayşen Bıçak şunları kaydetti:

“Her akşam düzenlenen konserlerden sonra burası çöplük haline geliyor. Geçtiğimiz hafta ziyarete getirdiğim bir ABD'li ve Alman tarihçi grubu bu manzarayı görünce şok oldu.

Bol bol fotoğraf çekerek bu tarihi mekandaki ayıbı yazı halinde yayınlayacaklarını söylediler. Buyurun reklamın iyisi kötüsü olmaz ama birileri milyonlarca lira para kazanacak diye buna müsaade etmemeliyiz.”

ANTİK TİYATROYU GAZİNOYA ÇEVİRDİLER

Bodrum Ticaret Odası Yeme İçme ve Eğlence Sektörü Temsilcisi ve Bodrum Belediye Meclisi Üyesi Atilla Serttaş Antik Tiyatro'nun önünün onlarca sanatçı posteri asılarak antik değil eğlence mekanı havası yaratıldığını belirterek şunları söyledi:

“30 yıllık turizmciyim, kendi kültürüne ve tarihine yapılan böyle saygısızlık görmedim. Tepkimiz kesinlikle antik tiyatroda kültür ve sanat etkinliği düzenlenmesine değil. Sadece bilim insanlarının görüşleri alınarak gerekli denetimler ışığında antik mekana zarar vermeden, çöplüğe çevirmeden yapılacak anlamlı sanat ve kültür etkinlikleri.

Burada yüksek sesle çalınan müziğin ve her akşam 3 saatliğine doldurulan 3-4 bin kişinin tarihi mekana zarar vermemesi düşünülemez. Bodrum'daki eğlence mekanlarını en az 10 kurum didik didik edip inceliyor.

Burada ayrıca emek hırsızlığı da yaşanıyor. Yerli ve yabancı turistler gezemiyor. Tarih ve kültürümüzü böylemi tanıtacağız.

Burada her gün kazalar oluyor. Bodrum için bu kadar önemli bir arkeolojik tarihi değere sahip mekanın gazinoya çevrilmesi, yani antik tiyatronun gazinoya çevrilmesi doğru değil, umarım bakanlık bu kararından en kısa zamanda vazgeçer” dedi.

Bodrum'da 400 liraya hamburger

 

Dünyanın en büyük yatı Bodrum'da

 

Bodrum'da orman yangını!

 

Bodrum'da sahte tapu operasyonu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OSMAN ÖNDEŞ15 Eylül 2022 13:47

    Bodrum'daki Odeon- Antik Tiyatro'yu gazino mahalli gibi kullananlara müsaade eden yetkili makamlar, hemen karşıda Cos Adası'ndaki Odeon'a baksalar birşeyler anlarlar mı?Neden Mausoleum'u Charles Newton'a teslim ettiler diye  o yüzyılı lanetlersiniz... Hoş farkında bile değilsinizdir ya..Bodrum'un tarih ve kültür mirası eserleri korumak bir kültür bilincidir..Bir başka yere açıkhava tiyatrosu inşa edemeyecek kadar da mı kültürden yoksunuz.. Hiç mi yüzler kızarmıyor?Bilinç sahibi olan herkes, orada konserler veren sanatçılar dahil...;  Antik Tiyatro'yu konser olmadığı bir zamanda size orasını  gerçekleriyle anlatacak bir  arkeologu, bilgeç bir rehberi  alarak, onları dinleyerek ve hisse kaparak, ben de birşeyler yapmalıyım diyerek gezer misiniz..Sahip çıkacak bir resmî makam ve toplum bilinci yok mu.. Sağlıcakla kalınız Osman Öndeş

  • Osman Öndeş11 Ağustos 2022 10:30

    Bodrum antik tiyatro dökülüyor. Tam bir rezalet yasanmakta ilgililer hiç mi utanmıyor..Bir muazzam nadir arkeolojik miras imha ediliyor..Yabancılar karşısında yerin dibine giriyoruz