BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBodrum alev alev yanıyor!----

Bodrum alev alev yanıyor!

Bodrum alev alev yanıyor!
29 Mayıs 2013 - 17:09 www.finansgundem.com

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde etkili olan lodos fırtınası, ilçede bulunanlara adeta kabus yaşatıyor

Bodrum İlçesi'nde bugün sabah saatlerinde başlayan şiddetli fırtınaya Ege Deniz'nde yakalanan bazı tekneler batma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Dalga boyunun zaman zaman 5 metreye kadar ulaştığı Ege Denizi'nde, Yunanistan'ın Leros Adası'ndan Turgutreis'e gelen yelkenli yat, uzun süre dalgalarla boğuştu. Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak'taki tatil sitelerinde bulunanlar ve ilçede yaşayanlar, çıkan yangınlar nedeniyle kabus yaşadı. Altı farklı noktada başlayan ve halen devam eden yangınlardan en büyüğü ise Ormancılar Sitesi yakınında çıktı. Yangın, 540 villanın bulunduğu Kadıkalesi Köyü'ndeki Ormancılar Sitesi'ne kadar ulaştı. Turgutreis Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk ile Gümüşlük Belediye Başkanı DP'li Mehmet Tire Ormancılar Sitesi yakınındaki yangın yerine gelip söndürme çalışmalarını yönetti. Söndürme çalışmalarına, 15 itfaiye aracı, 4 arazöz, 50 orman işçisi ile tatilciler ve turistik tesis çalışanları müdahale etti. Asırlık zeytin ağaçları alev alev yandı.
BAZI TATİLCİLER VİLLARI TERK ETTİ
Alevlerin yaklaşması üzerine bazı tatilciler villarını terk etti, bazıları ise bahçe hortumları ile su sıkıp, kova ve leğenlerle su taşıyarak söndürme çalışmalarına katıldı. Saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle kontrol altına alınamayan yangınlar için ilçedeki iş makineleri ve su tankerleri yardıma çağırıldı. Jandarma tatil siteleri önleri ve çevresinde güvenlik önlemi aldı. Yangında, 3 kişi dumandan etkinlendi.
Bodrum'da çıkıp halen devam eden yangınlarda ilk belirlemelere göre 40 hektarlık orman ve makilik alan zarar gördü. Başkan Mehmet Tire, "Yaklaşık iki saat önce başlayıp şidddetli rüzgar nedeniyle hızla büyüyen yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Villalara yakın yerlerde güvenlik tedbirlerini arttırdık, rüzgar o kadar hızlı ki ne kadar hızlı söndürme çalışması yaparsak yapalım, alevler bizden çok önce ilerliyor. Yangının kontrol altına alınması için çevre ilçelerden de yardım istedik" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)