BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBNP'nin karı 4. çeyrekte eridi----

BNP'nin karı 4. çeyrekte eridi

BNP'nin karı 4. çeyrekte eridi
14 Şubat 2013 - 11:20 www.finansgundem.com

Fransa'nın en büyük bankası BNP Paribas'un dördüncü çeyrekkazançları, İtalya'da yazdığı zararların etkisiyle yüzde 33 azaldı

Bloomberght.com'da yer alan habere göre, BNP Paribas SA'nın dördüncü çeyrek kârı, İtalya'daki şubelerinde yazdığı zararlar ve kendi borçlarındaki masraf hesaplarının etkisiyle yüzde 33 düştü.
Fransa'nın en büyük bankasının net geliri 514 milyon euro ile geçtiğimiz yılın aynı döneminde kaydedilen 765 milyon euroluk kârın altında aldı. Beklenti, bankanın net gelirnin 921.6 milyon euro olarak gerçekleşeceği yönündeydi.
Jean-Laurent Bonnafe yönetimindeki BNP Paribas, aralarında Roma'daki Banca Nazionale del Lavoro şubesinde yazdığı 298 milyon euroluk zarar olmak üzere 345 milyon euro masraf kaydetti. Fransız bankanın mevduatları, Avrupa'daki borç krizinin etkisinin yılın son 3 ayında azalmasıyla arttı. BNP Paribas, bireysel bankacılık biriminin tasarruflarının yarısıyla birlikte yıllık maliyet tabanını 2015'e kadar 2 milyar euro azaltmayı planlıyor.
BNP Paribas'ın zorlu ortamda somut rakamlar açıkladığını savunan Bonnafe, grubun kendi şirket modeline adapte olmayı başardığını söyledi.
BNP Paribas'ın hisseleri son 12 ayda yüzde 34 artarak 45.85 euroya yükseldi ve bankanın piyasa değerini 57 milyar euroya çıkardı. Bloomberg Avrupa Bankaları ve Finansal Hizmetler Endeksi geçtiğimiz yıl yüzde 14 yükseldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)