BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriBNPL’nin kullanıcı kitlesi borç batağında----

BNPL’nin kullanıcı kitlesi borç batağında

BNPL’nin kullanıcı kitlesi borç batağında
08 Mart 2023 - 18:40 www.finansgundem.com

ABD’nin tüketici koruma bürosu CFPB, son dönemde popülerleşen kredi biçimi BNPL hakkında çarpıcı bir rapor ortaya koydu. Rapora göre BNPL kullananların finansal sıkıntıya girme ihtimali çok daha yüksek

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Şimdi al-Sonra öde (BNPL) kredilerini kullananlar, diğer kredi türlerine daha fazla güveniyor olabilir. ABD Tüketici Finansal Koruma Bürosu’nun (CFPB) yeni raporuna göre söz konusu bireyler bu tip ödeme kredisi türlerini kullanmayanlara göre finansal açıdan daha sıkıntılı konumda.

2022'de yapılan bir ankete dayanan raporda, BNPL borçlularının en az %62'sinin, BNPL dışı tüketicilerinse %44'üne perakende kredi kartı kullandığını ortaya çıkardı. BNPL borçluları bu kredileri kullanmayanlara göre üçte birden daha fazla kredilere ve öğrenci kredilerine güveniyor.

BNPL ile satın alan müşteriler, ABD’de düşük gelirli veya azınlık hane halklarından olma eğiliminde. Büronun araştırmasına göre bu müşterilerin maaş günü kredileri, rehine dükkanları ve eksi bakiye gibi yüksek faizli finansal hizmetleri kullanma olasılıkları da daha yüksek.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre BNPL kredileri sıfır faizli olmasına karşın ödeme için öngörülen sürenin aşılması durumunda tüketicileri yüksek faiz ödemelerine maruz bırakabiliyor. Düşük gelirli grupların yüksek borç yükü altında kalması bu bireyleri potansiyel geç ödemelere ve yüksek faizlere karşı savunmasız bırakabilir.

Yahoo Finance’in haberine göre CFPB Direktörü Rohit Chopra konuyla ilgili açıklamasında, “Şimdi al-Sonra öde borçlularının yaygın bir yanılgısı, diğer kredi biçimlerine erişimlerinin olmadığı düşüncesidir. Analizimiz, bu borçluların diğer kredi ürünlerini kullanma olasılıklarının daha yüksek olduğunu göstermektedir” dedi.

CFPB, BNPL'ye güvenen ve mevcut kredi hesaplarına sahip olan tüketicilerin, bunlardan en az birinde 30 gün veya daha uzun süre ödeme geciktirme ihtimalinin iki kat fazla olduğunu ortaya koydu.

Rapora göre BNPL kullanıcılarının %18'inin başka bir hesapta en az bir gecikmiş ödemesi var. Ancak BNPL hesabı olmayan kullanıcıların gecikmiş ödeme bulundurma ihtimali ise sadece yüzde 7.

10 BNPL borçlusundan yaklaşık 7'si, bir kredi kartı dönem borcunu bir sonraki döneme taşıyor ve borçlarını ödemekte zorluk çekti. CFPB raporunda bu kullanıcıların eksi bakiyeden para çekme olasılıkları da oldukça yüksek olduğu da ortaya konuldu.

ABD’de resesyon göstergeleri kırmızı alarm veriyor

 

Marc Benioff: Şiddetli bir durgunluğa hazır olunmalı

 

BNPL firmaları ile bankalar arasında gerilim artıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)