BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBNP Paribas’tan özel kredi hamlesi----

BNP Paribas’tan özel kredi hamlesi

BNP Paribas’tan özel kredi hamlesi
29 Kasım 2022 - 16:47 www.finansgundem.com

Fransız bankası BNP Paribas özel kredilere alanına gözünü dikti. Yatırım bankacılığı gelirlerini artırmak isteyen banka bu alana girerse Blackstone ve Apollo gibi dev özel sermaye şirketlerinin rakibi olacak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geleneksel banka kredilerindeki yavaşlamanın ardından BNP Paribas şirket evliliği ve satın alma anlaşmaları (M&A) için alternatif bir finansman kaynağı sağlayabilecek özel kredilere geçmeyi değerlendiriyor.

Financial News’in haberinde konuya ilişkin bilgi sahibi olduğu belirtilen kaynaklar Fransız bankasının özel krediler sektörüne geçmeyi düşündüğünü sızdırdı. Habere göre bankanın kredi stratejisi yatırım bankası içerisinde yer alacak ve muhtemelen kaldıraçlı finans bölümünün yanında hibrit bir yaklaşım olarak hizmet verecek.

Bununla birlikte haberde tartışmaların hâlâ erken bir aşamada olduğu ve nihai bir kararın henüz verilmediği de belirtildi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre bankalar son aylarda şirketlerin ve özel sermaye kuruluşlarının şirket evliliği veya satın alım işlemlerine finanse etmelerine yardımcı olmak için kaldıraçlı krediler sunma konusunda giderek daha çekingen hale geldi. Geçtiğimiz yıl düşük faiz oranları ve artan şirket sözleşmeleri yatırımcı iştahı ile de desteklenmekteydi. Ancak küresel çapta yükselen enflasyon ve merkez bankalarının faiz artırımları daha sert bir makro ekonomik ortama sebep verdi ve sözleşme bankacılığının etkinliğini daralttı.

Bazı yatırım bankaları, bu yılın başlarında ekonomik koşulların daha elverişli olduğu dönemlerde başvurulan kaldıraçlı kredilerin ardından üçüncü çeyrekte yüz milyonlarca dolarlık zararlar açıkladı. Eylül ayında, yazılım firması Citrix Systems'ın kaldıraçlı satın alımı konusunda danışmanlık yapan Wall Street bankaları, firmaya sunulan 8,6 milyar dolarlık kredi ve tahvil sebebiyle 700 milyon dolar zarar etti.

Dealogi verilerine göre, Avrupa'daki kaldıraçlı kredilerin hacmi, 2022'nin ilk dokuz ayında bir yıl öncesine göre %47 azalarak 102,9 milyar dolara geriledi. ABD'de ise aynı dönemde %30’luk düşüş gösteren kaldıraçlı kredi hacmi 887 milyon dolarda kaldı.

Bu arada, özel kredi fonları son yıllarda yükseliş gösteriyor. Preqin'in verilerine göre, 2019'da toplam değeri 842 milyar dolar olan küresel çaptaki yaklaşık 1.000 adet özel kredi fonunun mart ayı itibariyle değeri 1,3 trilyon dolara ulaştı.

Genellikle Blackstone ve Apollo gibi büyük özel sermaye şirketleri tarafından işletilen doğrudan borç verenler şirketleri, büyük miktarlarda para topluyor. Bu şirketler bazen satın alma anlaşmalarında bankaların yerini alıyor ve bankaları potansiyel olarak kâr getirebilecek bankacılık ücretlerinden mahrum bırakıyor.

Bazı bankalar da buna cevap olarak kendi özel krediye birimlerini oluşturuyorlar. Credit Suisse, temmuz ayında 1,7 milyar dolarlık bir özel kredi fonunu başlattı. Bloomberg’ün nisan ayında yayınlanan bir haberine göre Barclays de bu alana giriş yapmayı düşünüyor.

Deutsche Bank bu yıl varlık yönetimi kolu aracılığıyla özel kredi alanına girdi. Morgan Stanley gelecek yıl Avrupa’da oluşturulacak bir doğrudan borç verme fonu için 2 milyar ila 3 milyar euro arasında varlık biriktirmeyi planlıyor.

HSBC, Kanada’daki operasyonunu devrediyor

 

Siber Pazartesi’nin kazananı ‘Şimdi al, sonra öde’

 

İngiltere, bankalar için risk kurallarını değiştirecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)