BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBNP Paribas’ta işten çıkarmalar başladı----

BNP Paribas’ta işten çıkarmalar başladı

BNP Paribas’ta işten çıkarmalar başladı
21 Ekim 2020 - 09:26 www.finansgundem.com

BNP Paribas’ın sabit getiri biriminde kesintiye gidildi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

BNP Paribas’ın sabit getiri biriminde üst düzey yöneticiler ve diğer çalışanlar işten çıkarılıyor. Fransız bankası Londra’daki sabit getiri satışları biriminden 30 ila 35 kişiyi işten çıkardı. BNP Paribas konu hakkında yorum yapmayı reddetti.

İki üst düzey yöneticinin BNP’den ayrılma aşamasında olduğu ortaya çıktı. Bu kişilerden biri Gelişmekte Olan Ülkeler Kredi Satışları Başkanı Shiva Subramaniam. Subramaniam’ın BNP’den ayrılmak için görüşmelerini sürdürdüğü söylendi. Diğer yönetici ise Avrupa’da G10 oranları için piyasa erişimi yöneticisi Frederick Chillcott. Chillcott da geçtiğimiz hafta risk altındaki grup içinde yer aldı. İki yönetici de halihazırda bankada çalışıyor ve yorum yapmayı reddediyor.

BNP Paribas dördüncü çeyrekte maliyetleri kısan tek banka değil. NatWest, Goldman Sachs, Citi ve HSBC de aynı yöntemi izliyor.

BNP Paribas Temmuz ayında yapılan açıklamada, Brexit nedeniyle 400 pozisyonu Londra dışına taşıdığını söylemişti. Bu 400 pozisyonun 160’ı yönetici kadrosu, 240’ı ise ağırlıklı olarak bilgi işlemden oluşan destek görevleriydi. Ancak banka aynı zamanda Avrupa’ya taşınan yeni pozisyonların 260’ının yeniden dolduğunu açıkladı. Bu da Londra’da çalışanların, Paris’e taşınmak istemediğini gösterdi.

BNP’nin gelirleri bir önceki yıla göre %150 artış göstermiş olmasına rağmen, kesintilere devam ediyor.

Fransız bankası BNP’nin adı Epstein davasına karıştı

 

BNP Paribas hakkında soruşturma başlatıldı

 

Ceza ve virüs kıskacında kalan BNP Paribas küçülüyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)