BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBNP Paribas’ın büyük hedefi----

BNP Paribas’ın büyük hedefi

BNP Paribas’ın büyük hedefi
09 Şubat 2022 - 13:28 www.finansgundem.com

Fransa bankası BNP Paribas geçtiğimiz yıl yatırım bankacılığı birimini, Avrupa’nın küresel çaplı yatırım bankası olma amacıyla güçlendirdi. Banka uluslararası çapta faaliyet gösteren bir yatırım bankası haline gelmeyi hedefliyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa’da ABD’nin Wall Street bankalarına benzer bir şekilde küresel çapta operasyonlara sahip bir yatırım bankacılığı birimi, BNP Paribas’ın hedefi. Bankanın salı günü açıklanan dördüncü çeyrek sonuçları, bunun ne kadar zorlu bir hedef olduğunu gözler önüne serdi. Avrupa’nın yönetim altındaki varlıkları açısından en büyük bankası BNP Paribas’ın bilançosunda kredi kayıpları dikkat çekti. Son çeyrekte gelirler ve karlarda büyüme görülürken, %12,9’lık sermaye tamponu güvenli olarak değerlendirildi.

Ancak BNP’nin küresel piyasalar birimi, ABD rakiplerinin performansının gerisinde kaldı. Yatırım bankacılığı Avrupa bankası için uzun süredir odak noktası niteliğinde. Ancak şirket bu birimi kurumsal bankacılık ya da küresel piyasalar olarak adlandırmayı tercih ediyor. Wall Street Journal’ın hedefine göre geçtiğimiz yıl BNP Paribas, partner şirket Exane ile ortak girişimleri olan araştırma ve yatırım birimlerini satın aldı. Bunun ardından Deutsche Bank’ın küresel ana aracılık ve elektronik yatırım birimlerinin alımını gerçekleştirdi.

BNP’nin küresel hisse türevleri grubuyla birlikte bu birimler, Wall Street’in dev bankalarının sunduğu hizmetlere benzer kapsamda hizmetler ortaya çıkardı. Fransa bankası, ABD’de JPMorgan ve Goldman Sachs gibi bankalarla rekabet etmeyi hedeflemiyor. Bu stratejiyi daha önce Deutsche Bank ve diğer Avrupa bankaları da izlemiş ve başarısız olmuştu. Bunun yerine banka uluslararası çapta operasyonlara sahip bir Avrupa bankası olmayı hedefliyor.

Bankanın hedefi tüm dünyada Avrupa şirketleri için tek durak ve Avrupa’daki ABD ve Asya şirketleri için ana hizmet sağlayıcı haline gelmek. 2021 yılının ilk yarısında BNP, Avrupa’da en yüksek yatırım bankacılığı gelirlerine sahip olan Avrupa bankası oldu. Banka Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerindeki faaliyetlerinden yüksek gelir elde etti ve iki ABD’li rakibinin ardından üçüncü sıraya yerleşti. BNP bu pozisyonunu korumayı hedefliyor. Geçtiğimiz yıl BNP’nin yüksek yatırım bankacılığı gelirleri, sabit getirili gelirlerindeki zayıflığı telafi etmiş olsa da ABD’li rakiplerinin gerisinde kaldı.

İlerleyen dönemlerde bankanın yatırım bankacılığı alanında güçlenme çabaları, daha fazla ürün satışını ve müşterilerinin gözündeki çekiciliğini yükselebilir. Aynı zamanda borsalardan gelecek kaçınılmaz riskleri de hafifletebilir. BNP’nin daha küçük olan hisse türevleri birimi, 2018 yılında ABD borsalarındaki sert hareketler nedeniyle önemli ölçüde kayıp yaşadı. Benzer bir durum, pandemi nedeniyle bazı şirketlerin temettü ödemelerini durdurması nedeniyle 2020 yılında da yaşandı.

BNP son dönemdeki genişlemesinin, hisselerde de yükselişi beraberinde getirmesini umut ediyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre kredi kurumu aynı zamanda 2025 yılı için finansal hedeflerini de açıkladı ve küresel piyasalar biriminde yılda %4’lük büyüme beklediğini ifade etti. Toplam gelirlerde büyüme hedefi yıllık %3,5 olurken, net gelirlerde büyüme beklentisi %7 olarak açıklandı. Banka 2025 yılında hissedar ödemeleri oranının %60’a ulaşmasını hedefliyor.

Bu rakam grubun son dönemdeki performansı göz önünde bulundurulduğunda ve diğer Avrupa bankalarıyla karşılaştırıldığında gerçekçi olarak değerlendirildi. Geçmişe bakıldığında küresel yatırım bankacılığı faaliyetleri, Avrupa bankaları için olumlu sonuçları beraberinde getirmedi. Ancak BNP risklerin farkında ve yüksek oranda çeşitliliğe sahip olması, olumlu görülüyor. Bu yıl ve önümüzdeki yıl, bankanın büyük hedefi için önemli bir sınav olacak.

Aktif dijital bankacılık müşteri sayısı 78 milyon kişiye ulaştı

 

Dev banka Bitcoin için adil fiyatı ortaya çıkardı!

 

Popülizm borsalardaki etkinliğini kaybediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)