BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBNP Paribas'dan dev transfer----

BNP Paribas'dan dev transfer

BNP Paribas'dan dev transfer
06 Ocak 2022 - 13:06 www.finansgundem.com

Yatırım bankacılığı alanındaki girişimleriyle pazar payını genişletmeyi hedefleyen BNP Paribas Deutsche Bank’ın kapatılan yatırım bankacılığı biriminden 900 personeli bünyesine kattı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fransız bankası BNP Paribas Deutsche Bank’ın kapanan prime yatırım hizmetlerini ve elektronik hisse senetleri işletmesini satın almasının ardından Alman bankasının söz konusu biriminde çalışan 900 personelini de transfer etti.

Financial News’in haberine göre iki bankadan yapılan açıklamada, Fransız bankasının Deutsche Bank'ın prime finans ve elektronik hisse senedi birimiyle ilgili teknoloji, personel ve müşteri transferini tamamladığı belirtildi.

BNP Paribas’ın söz konusu birimleri satın alması Deutsche Bank’ın tarihi küçülme kararının ardından yüzlerce çalışanın işini korumasını sağladı. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Deutsche Bank’ın iki yıl önce uygulamaya koyduğu ve bu bağlamda hisse senedi ticareti işletmesini de kapattığı yeniden yapılanma stratejisi 18.000 bankacının işlerine son verilmesini içeriyor.

Geçtiğimiz sene aile yatırım ofisi Archegos Capital’ın iflası finans sektöründe 10 milyar doların üzerinde kayba neden olmuştu. Krizin neden olduğu kayıpların ardından birçok Avrupa bankası da prime yatırım hizmetleri alanından çekilme konusunda adım atmıştı. BNP Paribas Avrupa’daki yatırım bankaları arasında halen prime hizmetler birimini devam ettiren birkaç banka arasında bulunuyor.

Archegos fiyaskosundan en çok etkilenen yatırım bankası olan İsviçreli Credit Suisse, 5,5 milyar dolarlık kayıpların ardından Kasım ayında prime hizmetler birimini kapatma kararı aldı. Bununla birlikte tıpkı BNP gibi İngiltere bankası Barclays de prime hizmetler birimi için işe alım yapıyor ve rakiplerinden pazar payı elde etmeyi hedefliyor.

BNP Paribas Küresel Piyasalar Başkanı Olivier Osty, bankanın artık "küresel sahnede Avrupa'nın önde gelen prime hizmetler oyuncusu haline gelebilmek için iyi bir konumda” olduğunu söyledi.

Credit Suisse de Kasım ayında hedge fonu müşterilerine BNP Paribas’ı tavsiye etmesi konusunda Fransız bankasıyla bir anlaşma imzaladı.

BNP Paribas, Deutsche Bank’ın eski yöneticisi Ashley Wilson’ı geçtiğimiz temmuz ayında küresel prime hizmetler biriminin başkanlığına getirdi. BNP Paribas, halihazırda hisselerinin bir kısmına sahip olduğu yatırım şirketi Exane'in kalan %50 hissesini satın almak için mart ayında geniş çaplı bir satın alma işlemi gerçekleştirmişti.

Wall Street devlerinin gözü Avrupa pastasında

 

BNP Paribas’ın ABD birimine Kanadalı talip

 

JPMorgan'dan Ethereum açıklaması: Hakimiyeti zayıflıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)