BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBNP Paribas Türk tahvili için 'sat' dedi!----

BNP Paribas Türk tahvili için 'sat' dedi!

BNP Paribas Türk tahvili için 'sat' dedi!
19 Şubat 2016 - 14:16 www.finansgundem.com

BNP Paribas, müşterilerine gönderdiği işlem tavsiyesi notunda, 30 yıl vadeli Türkiye tahvili satmalarını önerdi

BNP Paribas notunda, Türkiye'nin kısa vadeli borç yükü nedeniyle dış borç yükü açısından Endonezya'ya göre daha can sıkıcı konumda olduğu ve jeopolitik risklerin Türkiye'de ön planda kalmaya devam edeceği vurgulandı.

Müşteri notunda şu ifadelere yer verildi: "Türkiye 5 yıl vadeli CDS'i ve 10 yıl vadeli tahvil faizi Endonezya'ya göre daha yüksek, daha uzun vadeli tahvillerin de buna uymaması için bir neden bulunmuyor. Endonezya'nın 30 yıl vadeli tahvilleri halihazırda Türkiye'nin 30 yıl vadeli tahvillerine göre 15 baz puan yukarıda işlem görüyor.

Her ne kadar Endonezya'nın da dış borç yükü sorunu bulunsa da, Türkiye'nin kısa vadeli dış borcu daha rahatsız edici bir düzeyde bulunuyor. Buna ek olarak, Türkiye'deki jeopolitik riskler ön planda kalmaya devam edecek."

BNP Paribas belirtilen nedenlerden dolayı müşterilerine 30 yıl vadeli Türkiye tahvili satarak Endonezya 30 yıl vadeli tahvili alma tavsiyesinde bulundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)