BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBNP Paribas hisseleri korkuyla düştü----

BNP Paribas hisseleri korkuyla düştü

BNP Paribas hisseleri korkuyla düştü
21 Mayıs 2014 - 13:26 www.finansgundem.com

BNP Paribas hisseleri, ABD tarafından 5 milyar doların üzerinde rekor cezaya çarptırılacağı söylentisiyle düştü

Fransa'nın en büyük bankası BNP Paribas SA hisseleri, ABD yetkililerinin yaptırımların ihlali gerekçesiyle yürütülen soruşturmanın sonucunda bankadan 5 milyar doların üzerinde bir anlaşma isteyeceği endişeleriyle, Paris'te yedi ayın en düşük seviyesine geriledi.

Hisseler, yüzde 3'e varan düşüşle 1 Ekim'den bu yana görülen en düşük seviyeye gerilerken, yerel saatle 09:45'te yüzde 1.8 aşağıda, 50.73 euro seviyesindeydi.

Bankaya İran ve Sudan'a uygulanan yaptırımları deldiği gerekçesiyle uygulanması beklenen ceza tutarı, 19 Mayıs'ta Credit Suisse'in Amerikalılara vergi kaçırmada yardım ettiği suçlamalarını kabul ederek ödemeye razı geldiği 2.6 milyar dolarlık tutarı da aşıyor. Konuya yakın bir kaynaktan alınan bilgiye göre, ceza tutarına ilişkin tartışmalar sürüyor ve miktar henüz netlik kazanmadı. Geçen hafta, ABD'nin anlaşma için bankadan en az 3.5 milyar dolar talep ettiği söyleniyordu.

Mediobanca SpA analistlerinden Alain Tchibozo'ya göre, 7 milyar doların üzerinde bir ceza, BNP'nin temettülerini tehlikeye atmakla birlikte, bankanın finansal gücünün ölçüsü kabul edilen sermaye yeterlilik oranını yüzde 10'un üzerinde tutmasına da engel teşkil edebilir. New York Finansal Hizmetler şefi Benjamin Lawsky ise, BNP'nin ABD'den ve ABD'ye yapacağı para transferlerinin geçici olarak yasaklanması önerisini ortaya atmıştı.

Alain Tchibozo, "Asıl risk para cezasından ziyade, bankanın ABD'de iş yapma hakkını kaybetmesi" yorumunda bulundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)