BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivBMW servisinde büyük skandal!----

BMW servisinde büyük skandal!

BMW servisinde büyük skandal!
20 Eylül 2021 - 07:50 www.finansgundem.com

Türkiye’nin en büyük otomotiv satıcılarından Borusan Otomotiv, üst üste aynı hatayı veren aracın tamir sürecinde mağduriyet yaşatmaya devam ediyor.

Satın alındığı günden bugüne yaklaşık bir buçuk yıl içinde sürekli adblue hatası veren otomobili bir türlü tamir edemeyen Borusan Otomotiv’in bünyesindeki Borusan Avcılar servisi büyük bir skandala daha imza attı. Adblue hatasıyla servise giren otomobil 8. gün “Hiçbir sorun yok, artık bir daha hata mesajı vermeyecek” denilerek müşteriye teslim edilmek istenirken, müşterinin, “Aracın deposuna baktınız mı, ne kadar adblue var?” sorusuna, servis yetkilileri “Biz bakmadık zaten dolu değil mi?” diye yanıt verdi. Yani adblue hatasıyla servise götürülen aracın deposunda ne kadar adblue olup olmadığı kontrol edilmedi!

DEPODAKİ MİKTAR BİLİNMEDEN NASIL TEST YAPILDI?

Adblue bittiği için yolda kalan ve kendi imkanlarıyla benzin istasyonundan aldığı bir miktar adblue’yu depoya koyan mağdur müşteri, “Peki depoda ne kadar adblue olduğunu bilmeden nasıl test yaptınız?” diye çıkışıyor. Servis yetkilileri ise müşteriyi sakinleştirmek için “Hemen dolduruyoruz” diyerek harekete geçiyorlar. Ancak müşteri, “Bir daha sakın aracıma elinizi sürmeyin” diyerek yeni bir skandalı önlüyor.

10 BİN KİLOMETRE DENİLİYOR AMA 4-5 BİN KİLOMETREDE BİTİYOR

Aracı servise teslim ederken mağdur müşterinin, “Adblue bittiği için aracı çalıştıramadım, deposuna bir miktar ekledikten sonra size getirdim. 10 bin kilometrede bir doldurulması gerekli dediğiniz adbloue deposu 4-5 bin kilometrede bitiyor. Bunu daha önce de defalarca size ilettim” şeklindeki uyarısına rağmen aracın deposu kontrol edilmeden müşteriye teslim ediliyor.

Müşterilere yetkili servise gelmesi, fahiş fiyatlarla bakım yaptırması adeta dayatılıyor. Ancak Borusan Avcılar servisi yetkililerinin aracın hafıza kayıtlarından geçmiş dönemde verilen hata mesajlarının kontrol edilebileceğini dahi bilmediği ortaya çıkıyor.

Bir önceki adblue hatasında da “570 lira vermezseniz, depoyu doldurmazsak bu araca bakamayız diyerek” ne kadar para göz olduklarını gösteren servis yetkilileri, müşterinin defalarca servise gelmesinin yaşattığı mağduriyetleri önemsemiyor bile…

Bu arada, benzin istasyonlarında 10 litresi 70 liraya satılan adblue’nun 18 litresi 570 liraya satılıyor. 18 litrenin tam olarak konulup konulmadığı da bilinmiyor.

TÜRK USTALAR “SORUN YOK” DEDİ, ARAÇ ALMANLAR’IN SÖZDE KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Üç defa aynı hatayı veren ve her seferinde “Bir daha hata mesajı vermeyecek” denilerek müşteriye teslim edilen ve ayıplı mal kategorisine giren aracın neden her seferinde aynı hatayı verdiği ise son servis işlemlerinde ortaya çıkıyor. Borusan Avcılar servisi adblue hatasıyla gelen aracın deposunda adblue olup olmadığını ya da test ederken başlangıç ve son değerini kontrol etmiyor. Herhangi bir tamirhaneye gittiğinde çırakların bile ilk bakacağı depo rezervine yetkili servisin uzman kadroları bakmıyor. Daha doğrusu merak bile etmiyorlar. Zaten mağdur müşteri adblue eklediği için araç şimdilik hata mesajı vermiyor. 8 gün serviste kalan aracı çeşitli testlere sokan hatta Türk ustaların incelediğinde hiçbir şey bulamadığı daha sonra Alman ekibin incelemesinden geçen aracın hatalı parçalarının değiştirildiği söyleniyor. Parça değişikliği ne kadar doğru bilinmez ancak Alman ekibin de depoyu kontrol etmemiş olması, yapılan test sonuçlarının müşteriye sunulmaması, beceriksizliğin en önemli göstergesi olarak yorumlanıyor.

Alırsın BMW olursun kepaze

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ha ha ha ha20 Eylül 2021 16:38

    Yine zenginin malı züğürt ün çenesini yormuş

  • Zengin3420 Eylül 2021 12:36

    Memlekette başka servismi kalmadı.. Başka yetkili servise gitseymiş.. MARKANIN SUÇU NE?

  • Mustafa20 Eylül 2021 12:12

    Adblue ne alakalı otomobille

  • Ben20 Eylül 2021 12:05

    yerli malı dandik olur.

  • osmanlı torunu20 Eylül 2021 09:21

    beğenmeyen almaz, beğenen kuyruk olur. ceddimiz beğenmese viyana önlerine dayanır, ukraynayı vermez diye diretir miydi?

  • Berber Bekri 20 Eylül 2021 11:33

    Hee afrikada su kuyusu alplerde keçi otlatmaz Avustralya yı piri reis çingene cep telefonu almazdı bu Osmanlı torunu nun dedesi Süleyman Şah ın türbesi şu an nerde ilk gömüldüğü yerde mi son taşındığı yerde mi ordan da mı BMW den viyana ya yol kaç şerit vah ki vahhhh

  • Jony20 Eylül 2021 11:14

    Malmısın lq sen

  • madur adam20 Eylül 2021 08:59

     :O  (6)  :'(  :o) paracıklar paracıklar arkası müşteri memnuniyeti ne olur en yüksek puan :(