BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den Ukrayna-Rusya krizinde 'kışkırtıcı söylemlerden' kaçınılması çağrısı----

BM'den Ukrayna-Rusya krizinde 'kışkırtıcı söylemlerden' kaçınılması çağrısı

BM'den Ukrayna-Rusya krizinde 'kışkırtıcı söylemlerden' kaçınılması çağrısı
15 Şubat 2022 - 01:00 www.finansgundem.com

BM Genel Sekreteri Guterres, Ukrayna-Rusya krizinde ''kışkırtıcı söylemlerden'' kaçınılması gerektiğini belirterek, ''Kamuoyu açıklamaları, gerilimleri alevlendirmeyi değil, azaltmayı amaçlamalı.'' dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Genel Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa'da olası bir askeri çatışma konusunda artan spekülasyonların ve tansiyonun yükselmesinden duyduğu derin endişeyi dile getirdi.

Olası bir savaşın ''Avrupa'ya ve dünyaya getireceği acı ve yıkımın bedelinin idrak edilemeyecek kadar büyük olacağı'' uyarısı yapan Guterres, ''Felaket getirecek çatışma olasılığını bile kabul edemeyiz.'' diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile ayrı ayrı görüştüğünü belirten Guterres, ''Mesajım net, Diplomasinin alternatifi yok. En zorlu olanlar dahil tüm sorunlar diplomatik yollarla ele alınmalı. Bu ilkenin galip geleceğine inancım tam.'' değerlendirmesini yaptı.

BM şartı ve uluslararası hukukun gereği tüm ülkelerin sorunlarını barışçıl yollarla çözmesi gerektiğini hatırlatan Guterres, ''Gerginliği ve sahadaki eylemleri azaltma zamanı. Kışkırtıcı söylemlere yer yok. Kamuoyu açıklamaları, gerilimleri alevlendirmeyi değil, azaltmayı amaçlamalı.'' çağrısı yaptı.

ABD'den Rusya'ya son fırsat uyarısı

 

Pentagon: Putin henüz saldırı için karar vermedi

 

Biden ve Johnson Ukrayna krizini görüştü

 

BM'den kritik iki görüşme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)