BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den Türkiye'ye uyarı----

BM'den Türkiye'ye uyarı

BM'den Türkiye'ye uyarı
01 Şubat 2016 - 21:14 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler ’in en üst düzey İnsan Hakları Komiseri Zeyd Raad El-Hüseyin’den Türkiye’ye insan hakları uyarısı geldi.

Hüseyin, yaptığı yazılı açıklamada güvenlik güçlerinin Güneydoğu’da “silahsız kişilere karşı, şiddet kullandığını”, bu kişiler hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Cizre’de, 20 Ocak’ta, aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu 10 kişinin yaralandığı olayı örnek gösteren BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Hüseyin, “Türk yetkilileri, sivillerin temel hak ve özgürlüklerine saygı göstermeye, silahsız insanlara ateş açan ve bunu gösteren video görüntüleri de ortaya çıkan güvenlik güçleri hakkında soruşturma açmaya çağırıyorum” dedi. Hüseyin, devletin güvenlik önlemleri alma hakkı olduğunu ancak, insan hakları hukukunu da göz önünde bulundurmak zorunda olduğunu belirterek, bu konuda ihlalde bulunan güvenlik görevlileri hakkında dava açılması gerektiğini belirtti. Cizre’de video görüntülerini kaydeden kameramanın da tutuklanmasından endişe ettiklerini belirten Hüseyin, “Bir vahşeti görüntülemek suç olmamalı, ama silahsız sivillere ateş açmak kesinlikle suç olmalı” dedi. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Hüseyin, görüntülerin Cizre’de ve Güneydoğu’nun başka yerlerinde neler olup bittiğine ilişkin önemli soru işaretleri yarattığını, sokağa çıkma yasakları yüzünden gazetecilerin bu bölgelere girmekte zorluk çektiklerini belirtti.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmalarından da kaygı duyduğunu belirten Hüseyin, gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi. Hüseyin, “Yalnızca devleti eleştirdikleri için gözaltına alınan, tutuklanan tüm gazeteciler, akademisyenler, insan hakları savunucuları bir an önce serbest bırakılmalı” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)