BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den Türkiye ile ilgili flaş açıklama----

BM'den Türkiye ile ilgili flaş açıklama

BM'den Türkiye ile ilgili flaş açıklama
28 Eylül 2015 - 18:33 www.finansgundem.com

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM 70'inci dönem Genel Kurul Genel Görüşmelerinin açılışında yaptığı konuşmada önemli açıklamalar yaptı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM 70'inci dönem Genel Kurul Genel Görüşmelerinin açılışında yaptığı konuşmada, "Özellikle beş ülke Suriye konusunda anahtar konumda. Bunlar Rusya, ABD, Suudi Arabistan, İran ve Türkiye. Taraflardan biri uzlaşmaya yanaşmadığı müddetçe sahada değişiklik beklemek faydasız" dedi. Genel Kurul'a şu dakikalarda ABD Başkanı Barack Obama hitap ediyor. Obama konuşmasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için "kendi halkının üzerine varil bombası atan bir tiran" ifadesini kullandı.

BM Genel Sekreteri Ban, konuşmasında, BM 2030 kalkınma hedefleri, iklim değişikliği ile mücadele, Suriye, Yemen ve diğer bölgelerdeki çatışmalar ve krizlerin insani sorunlarına değindi.

Aşırı yoksulluğu 2030'a kadar sona erdirmeye ve tüm insanlara huzurlu ve onurlu bir yaşam sağlamayı taahhüt ettiklerini hatırlatan Ban, verilen sözlerin uygulamaya geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

İklim değişikliği ile mücadeleye de vurgu yapan Ban, iklim fonuna destek verilmesini isteyerek, "Dünya, askeri harcamalara trilyonları israf etmeye devam ediyor. Gezegeni ve insanları yok etmek için para bulunurken bunların korunması için niye kaynak bulunamıyor?" diye sordu.

Çatışmalar ve doğal afetler nedeniyle yerlerinden edilen insanlara yönelik yardım fonlarının da zor durumda olduğunu kaydeden Ban, "Lübnan, Ürdün ve Türkiye milyonlarca Suriyeli ve Iraklıyı cömertçe misafir ediyor" dedi.

Birçok bölgede insanların şimdiye kadar görülmemiş şekilde göç etmekte olduğunu kaydeden Ban, tüm ülkelerden zor durumdaki insanlara sahip çıkma konusunda sorumluluğunu yerine getirmesini istedi.

Ban, İstanbul'da düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi'nin hayati önem taşıdığını vurgulayan Ban, küresel insani sistemin insani sorunlara yetişmekte yetersiz kaldığına işaret etti.

Sığınmacıları evlerini terk etme zorunda bırakan sebeplere yoğunlaşılmasının önemini vurgulayarak zor durumdaki insanlara da sahip çıkılması gerektiğini belirten Ban, "Ayrımcılığa karşı çıkmalıyız. 21. yüzyılda duvarlar ve çitler inşa etmemeliyiz" diye konuştu.

SURİYE İÇİN 5 ANAHTAR ÜLKE
Genel Sekreter, konuşmasında Suriye krizine de önemli yer ayırarak, Suriyelilerin baskı, aşırlıkçılık, yıkım ve korku nedeniyle ülkelerini terk ettiklerini söyledi.

Soruna diplomatik çözüm bulunamamasını da eleştiren Ban, "BM Güvenlik Konseyi ve diğerlerinin 4 yıllık diplomatik tıkanıklığı Suriye krizinin kontrolden çıkmasına izin verdi. Çatışmayı sonlandırmak öncelikle Suriye'de savaşan tarafların sorumluluğunda. Ülkelerini harabeye çevirenler kendileri. Ancak çözüm için sadece Suriye'deki taraflara bakmak yeterli değil. Savaş bölgesel güç ve rekabetle de ilişkili. Ülkeye akan para ve silahlar ateşi körüklüyor" dedi.

BM Güvenlik Konseyi ve bölgesel aktörlerin adım atmasını isteyen Ban, "Özellikle beş ülke Suriye konusunda anahtar konumda. Bunlar Rusya, ABD, Suudi Arabistan, İran ve Türkiye. Taraflardan biri uzlaşmaya yanaşmadığı müddetçe sahada değişiklik beklemek faydasız" diye konuştu.

UCM'YE SEVK VURGUSU
Varil bombaları ve terörizmin bedelini masum Suriyelilerin ödediğini dile getiren Ban, "Vahşet suçları için dokunulmazlık olmamalı. Adalet taahhüdümüz, buradaki durumu Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) sevk etmeyi gerektirir" dedi.

Suriye'deki durumun UCM'ye sevki için hazırlanan BM Güvenlik Konseyi karar tasarısını Rusya ve Çin veto etmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)