BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den Suriye'de yeni çözüm formatı----

BM'den Suriye'de yeni çözüm formatı

BM'den Suriye'de yeni çözüm formatı
15 Mart 2021 - 22:32 www.finansgundem.com

BM’den Suriye için yeni çözüm formatı önerisi geldi. BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, söz konusu formatın ABD, Rusya, İran, Türkiye’den oluşması gerektiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, Suriye çözümünün yeni uluslararası formatının ABD, Rusya, İran, Türkiye’den oluşması, ayrıca Arap ve AB ülkelerinin de katılması gerektiğini belirtti.

"ARAP VE AB ÜLKELERİ DE KATILMALI"

Geir Pedersen, bugünkü basın toplantısında Suriye'de çözüm için yeni bir uluslararası format önererek, söz konusu formatın ABD, Rusya, İran, Türkiye’den oluşması, ayrıca Arap ve AB ülkelerinin de katılması gerektiğini ifade etti.

"BM GÜVENLİK KONSEYİ'NİN TÜM ÜYELERİNE İHİTYAÇ VAR"

Pederesen, “Henüz gerekli olduğunu düşündüğüm şeyi bitirmedim. Ancak çatışmada etkisi olan tüm farklı tarafları dahil edecek şekilde yeni bir uluslararası format oluşturmamızın önemli olduğunu söyledim. Bu formatın elbette bir şekilde ABD, Rusya, İran, Türkiye, Arap devletlerini ve AB'yi kapsaması gerekecek. Ayrıca orada BM Güvenlik Konseyi'nin tüm üyelerine ihtiyaç olduğunu da belirttim” diye konuştu.

"HENÜZ ÇOK ERKEN..."

Aynı zamanda böyle bir formatın oluşturulmasını konuşmak için henüz çok erken olduğuna dikkat çeken Pedersen, şu anda aktörlerden hiçbirinin Suriye çözüm sürecinin koşullarını ve sonuçlarını dikte etme fırsatına sahip olmayacağına dayanan bir politikanın tüm aktörler tarafından seçilmesinin önemli olduğunu vurguladı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)